Į Santariškių klinikų vaikų ligoninę metų ir 9 mėnesių berniukas atvežtas penktadienį po pietų, apie 15 val. Medikai spėja, kad liga įsismarkavo 12 valandų prieš atvykstant į ligoninę, tačiau tėvai neįtarė, kad tai mirtinos ligos simptomai. Greitąją jie iškvietė pastebėję, kad mažametis išbertas.

„Atvyko jau labai sunkios būklės. Buvo ryškus kraujotakos nepakankamumas, sąmonės sutrikimo požymiai, o kadangi liga jau buvo įsismarkavusi, buvo aišku, kad tai yra meningokokinė infekcija, sunki forma, žaibinė eiga“, - sakė Santariškių Vaikų ligoninės Intensyviosios terapijos poskyrio medikas Vytautas Zubka.

Medikai aiškina, kad pirmieji ligos požymiai atsirado dar naktį: vaiko temperatūra kilo iki 38,5, nuslūgus jai, berniukas buvo nejudrus, kvėpavo dažnu ritmu. Santariškių ligoninės gydytojai dėl berniuko gyvybės kovojo 4 valandas, tačiau jo išgelbėti nepavyko.

„Nepaisant intensyvaus gydymo, jo būklė negerėjo. Kraujospūdis neatsistatė, o paskui sustojo širdis“, - sakė V. Zubka.

Mažylis nelankė darželio, kontaktavo tik su šeimos nariais. Kad meningokoko infekcija neplistų, jiems skirtas profilaktinis gydymas antibiotikas. Tai jau devinta meningokoko auka šiais metais, iš viso per 7 šių metų mėnesius užregistruota daugiau kaip 50 infekcijos atvejų. Pernai nuo šios ligos mirė 8 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)