Pirmaujantis lazerinės akių chirurgijos specialistas Davidas Allamby teigia, kad nuo išmaniųjų telefonų atsiradimo 1997 metais progresuojančios trumparegystės, dar vadinamos miopija, atvejų skaičius išaugo net 35 procentais.

„Focus Clinics“ įkūrėjas D. Allamby įspėjo, kad per artimiausią dešimtmetį trumparegystė vaikų ir paauglių grupėje gali išaugti 50 procentų, todėl specialistas šį regos sutrikimą praminė „ekrano trumparegyste“.

Tyrimais nustatyta, kad vartotojai savo išmaniuosius telefonus laiko vos 18-30 centimetrų atstumu nuo veido, nors skaitomi laikraščiai ar knygos paprastai laikomi 40 centimetrų nuo akių, praneša „Daily Express“.

„Žmonės turi kaip įmanoma labiau riboti prie ekrano praleidžiamą laiką, pavyzdžiui, kasdien išeidami į lauką be savo telefono. Nustatyta, kad buvimas saulės šviesoje lėtina trumparegystės progresavimą. Taip pat būtina atsižvelgti į amžių, kada galima duoti savo vaikui išmanųjį telefoną“, - įspėja D. Allamby.

Specialistas pridūrė, kad šiandieninė vaikų karta susiduria su didžiausia trumparegystės rizika, nes pirmąjį išmanųjį telefoną gauna vos septynerių sulaukę vaikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)