Dabar atrodo, kad jos žodžiuose glūdi nemažai tiesos, nes naujas tyrimas atskleidė aiškų ryšį tarp moters proto ir nenoro turėti vaikų: kuo moteris protingesnė, tuo dažniau ji būna bevaikė, rašo dailymail.co.uk.

Tyrimas, kurį atliko Londono ekonomikos mokyklos tyrinėtojas Satoshi Kanazawa, nustatė, jog kas 15 papildomų intelekto koeficiento balų moters noras turėti vaikų sumažėja ketvirtadaliu.

Kai S. Kanazawa, naudojęs duomenis iš Didžiosios Britanijos Nacionalinės vaiko raidos studijos, pridėjo kontrolines ekonomikos ir išsilavinimo svirtis, rezultatas liko toks pats – kuo moteris protingesnė, tuo mažiau šansų, kad ji turės vaikų.

L. Worsley Didžiojoje Britanijoje nėra vienintelė žinoma protinga moteris be vaikų. Savo atžalų neturi ir BBC pranešėja Kate Humble bei aktorė Helen Mirren.

Jungtinėse Valstijose tarp įžymybių, kurios teigė niekada netapsiančios motinomis, galima paminėti Oprah Winfrey, Cameron Diaz ir Evą Mendes. C. Diaz netgi yra pareiškusi: „Gyvenimą, kurį turiu, turiu dėl to, kad neturiu vaikų“.

E. Mendes taip pat yra sakiusi, kad pernelyg vertina savo gyvenimo būdą, kad dalytųsi juo su vaikais. „Nenoriu turėti vaikų, - sakė ji. – Mėgstu ilgai miegoti ir dėl visko nerimauju“.

K. Humble „The Times“ tvirtino „tiesiog neturinti motinystės geno“ ir neturėti vaikų apsisprendė dar būdama 14 metų.

„Žmonės pernelyg mėgsta teisti, - pridūrė ji. – Jiems atrodo, kad priėmiau savanaudišką sprendimą neturėti vaikų, bet aš niekada jų nenorėjau“.

Tokių moterų yra nemažai. Didžiosios Britanijos Nacionalinės statistikos biuro duomenys rodo, kad moterų, nesusilaukusių vaikų, skaičius nuo praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio beveik padvigubėjo.

Vaikų neturi kas penkta moteris sulaukusi 45 metų, o tarp mokslinį laipsnį turinčių moterų šis rodiklis išauga iki 43 proc. Tai pagrindžia N. Kanazawos tyrimo rezultatus.

Viena socialinė studija, kurią atliko socialinių mokslų daktaras Nattavudhas Powdthavee iš Jorko universiteto, parodė, kad supratimas, jog vaikai reiškia laimę, yra iliuzinis, ir gali pateikti dar vieną atsakymą, kodėl tiek daug protingų moterų atsisako motinystės.

„Tėvai daugybę laiko skiria pagrindiniams vaikų priežiūros procesams: maisto gaminimui, skalbimui, problemoms mokykloje“, - per interviu „The Time“ sakė N. Powdthavee.

„Būtent šios mažos, bet neigiamos patirtys turi kur kas daugiau įtakos kasdieniam laimės ir pasitenkinimo gyvenimu lygiui“, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)