„Buvome pasiruošę traumuotų sirgalių antplūdžiui, bet atvežė tik vieną žmogų - ir tas pats „Žalgirio“ žaidėjas“, - DELFI sakė ligoninės Skubiosios pagalbos skyriaus vedėjas Artūras Zubrickas.

Varžybų metu peties traumą patyrusiam futbolininkui medikai suteikė pagalbą ir išleido gydyti namo. „Mėnesį laiko jam tikrai reikės pasigydyti, vėliau bus reabilitacija“, - komentavo daktaras A. Zubrickas, negailėjęs gerų žodžių pareigūnams.

„Derėtų labai pagirti raitąją policiją, visus kitus pareigūnus, kurie tikrai su savo darbu susitvarkė. Kai kas sako, neva kam čia tiek apsaugos reikėjo, bet pareigūnai daug sutaupė kitoje sferoje: vieno traumuoto paciento gydymas valstybei gali kainuoti nuo 100 Lt iki 10 tūkst. Lt. Tiek išleidžiama, jeigu prireikia operacijos ir gydymo reanimacijoje. Ir 10 tūkst. litų tokiais atvejais – ne riba“, - pabrėžė skyriaus vedėjas.

A.Zubricko žodžiais, po masinių renginių medikai paprastai sulaukiam dešimčių piliečių, susižeidusių per konfliktu. Todėl ketvirtadienį ligoninėje taip pat buvo ypatinga parengtis.

Dažniausios muštynių pasekmės – daugybiniai kūno sumušimai, pilvo, veido, galvos traumos. „Dažna lūžta ir delnakauliai, nes žmonės į sieną pataiko ar dar kai kur“, - komentavo daktaras A. Zubrickas.

Pasak skubios pagalbos skyriaus vedėjo, traumatologams darbo padaugėja ne tik per masinius renginius, bet ir paprastais savaitgaliais, ypač naktį, kai iš klubų pradeda skirstytis žmonės.

„Kai reikia, numatome, kad dirbs daugiau traumatologų. Prieš Lietuvos ir Lenkijos klubų rungtynes taip pat susitarėme su stacionaro traumatologais, kad prireikus atskubės į pagalbą, nes mūsų skyriuje budi tik šeši“, - prieš rungtynes ligoninės vadovybės susirinkime aptarta strategija dalijosi Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Skubiosios pagalbos skyriaus vedėjas.

DELFI primena, jog ketvirtadienį Vilniuje vykusios PoznanėsLech“ ir Vilniaus miesto futbolo draugijos klubo „Žalgiris“ rungtynės baigėsi lietuvių pergale, rezultatu 1:O.

Agresyvumu garsėjantys lenkų aistruoliai ir „Žalgirio“ fanai Vilniaus senamiestyje pradėjo aiškintis santykius dar gerokai prieš rungtynių pradžią, tačiau, operatyviai ir ryžtingai įsikišus pareigūnams, aistros buvo numaldytos.

Konfliktai plieskėsi ir pačiame stadione, ypač po „Žalgirio“ įvarčio, tačiau į riaušes ar pavienes muštynes jiems nebuvo leista išvirsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)