Apie 96 proc. britų, kuriems buvo diagnozuotas sėklidžių vėžys, praėjus 10 metų tebėra gyvi. Aštuntą dešimtmetį iš sergančių šia liga buvo likę gyvi mažiau nei 70 proc., informuoja dailymail.co.uk.

Nedidelė tikimybė, kad sėklidžių vėžys pasikartos, išlieka, bet 10 metų išgyvenę pacientai laikomi visiškai pasveikusiais.

Tyrėjų manymu, gydant pasiekiama vis geresnių rezultatų dėl naujų antinavikinių vaistų.

Vėžio tyrimų centro Britanijoje daktaras Harpalas Kumaras teigia, kad dabar išgijimas įmanomas nuo daugelio vėžio rūšių, o kad rezultatai būtų dar geresni, reikia atlikti daugiau tyrimų.

Kasmet Jungtinėje Karalystėje sėklidžių vėžiu suserga apie 2 300 vyrų. Šiuo vėžiu suserga jauni – 15–49 m. vyrai.

Vyrai raginami nenumoti ranka į ligos požymius, kurių dažniausias – gumbelis ar vienos sėklidės patinimas.

Tyrimui vadovavęs Martinas Ledwickas aiškino: „Dažniausiai gumbeliai sėklidėse nereiškia vėžio, tačiau svarbu kuo anksčiau ištirti simptomus, tada gydymas bus efektyviausias. <...> Jei pastebėjote sėklidėse gumbelį, patinimą, jei jaučiate diskomfortą, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.“

Jis pridūrė, kad šiais laikais netrūksta informacijos apie sėklidžių vėžį, tik reikia pasidomėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)