Kevinui Ratcliffe`ui šešis mėnesius buvo atliekamos radioterapijos procedūros, o vėliau pašalintas kairiosios sėklidės vidus. Medikai perspėjo, kad dėl piktybinio auglio galėjo sumažėti jo galimybės susilaukti vaikų, rašo „The Telegraph“.

Tačiau kai 23 metų K. Ratcliffe`as nuvyko į ligoninę pasitikrinti, gydytojai pareiškė, kad jis niekada nesirgo vėžiu, o tariamas auglys tebuvo išdidėjusi venų varikozė ir cista.

Nors prieš tai Karališkosios Šrousberio ligoninės gydytojai jį patikino, kad vėžys nugalėtas, paaiškėjo, kad medikai netrukus po klaidingos diagnozės jau buvo įrašę jo kortelėje, kad jis neserga vėžiu, tačiau nė vienas iš jų nepasivargino pranešti tai pacientui.

Tariamas vėžys buvo nustatytas tuomet, kai jam buvo 17 metų. Pradėjęs gydymą nuo vėžio, K. Ratcliffe`as buvo priverstas atsisakyti savo svajonės tapti regbio žaidėju.

„Kad tai ne vėžys, jie nustatė dar prieš septynerius metus, bet niekas niekada nepasivargino man tai pasakyti. Viskas, ką jie sugebėjo išlementi, supratę savo klaidą, tebuvo „atsiprašome“.

„Nemanau, kad to pakanka“.

„Gyvenant su šia diagnoze septynerius metus, sugriuvo mano gyvenimas, o dabar jis apvirto aukštyn kojom“.

„Šešis mėnesius buvau priverstas lankytis radiologijos palatoje ir kęsti procedūras, kurios galėjo padaryti rimtos žalos sveikatai“, - piktinosi jis.

K. Ratcliffe`as pasakojo nuvykęs į ligoninę 2007 metų gegužę, kai kairiojoje sėklidėje pastebėjo mažą juodą guzą.

Gydytojai jam pareiškė, jog šešis mėnesius jam reikės taikyti intensyvią radioterapiją, o vėliau pašalinti dalį sėklidžių.

„Pasitikėjau gydytojais ir dariau tai, ką jie sakė“, - teigė jis.

„Po operacijos, kurios metu praktiškai buvo pašalinta didžioji dalis kairiosios sėklidės, man buvo pasakyta, jog galiu būti nevaisingas“.

„Jaučiausi sugniuždytas, bet džiaugiausi, kad įveikiau vėžį“, - sakė jis.

Medikai patikino, kad vėžys nugalėtas, ir įspėjo K. Ratcliffe`ą reguliariai tikrintis pas medikus, kad liga nesugrįžtų.

Tiesa paaiškėjo visai neseniai, kai jis nuvyko į ligoninę dėl visai kitos urologinės ligos.

„Per gydytojo konsultaciją pasakiau, kad esu sirgęs vėžiu. Mano ligos istoriją skaičiusio gydytojo veidas staiga pasikeitė“.

„Jis tepasakė: „O Dieve, niekas tau nepranešė, kad tai buvo ne vėžys, o tik venų varikozė?“.

„Buvau priblokštas. Pradėjau drebėti ir verkti, iš dalies dėl to, kad man palengvėjo, iš dalies dėl pykčio ir nuoskaudos, kad man niekas to nepasakė“, - teigė jis.

K. Ratcliffe`as dabar ketina imtis teisinių veiksmų prieš Šrousberio ligoninę ir tvirtina, kad gydytojų atsiprašymo jam nepakanka.

Šrousberio ir Telfordo ligoninę valdančio Nacionalinės sveikatos tarnybos fondo atstovas spaudai sakė: „Nors negalime komentuoti konkrečiai šios bylos, galime patvirtinti, jog visuomet stengiamės užtikrinti aukščiausią paciento priežiūros bei patirties lygį. Jei kam nors atrodo, kad mes neįgyvendinome šių standartų, atliekame kruopštų šių atvejų tyrimą“.

„Šiuo metu tiriame K. Ratcliffe`o skundą“, - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)