Apie tai pranešė LNK informacinė laida „Labas vakaras, Lietuva”.

Kauno klinikose mirusio 13-amečio tėvas Rimantas Strioga apgailestauja, kad medikai iki šiol nesulaukė jokių sankcijų. „Jie nesuteikė skubios pagalbos, tinkamos. Neįtarė gripo. Laiku neperkėlė į reanimaciją. Tokios pragrindinės (priežastys – red. past.) Plius dar neskyrė deguonies terapijos“, - nustatytas aplinkybes vardijo tėvas.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba atliko pakartotinį auditą ir išaiškino daugiau nusižengimų. Tuomet Kauno klinikos tokį sprendimą apskundė, bet Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas skundą atmetė.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas medikų klaidos ir toliau nepripažįsta. Jis aiškina, kad vaikas buvo gydomas nuo komplikacijos – plaučių uždegimo, tačiau berniuko išgelbėti nepavyko.
Ar bus taikomos nuobaudos, nežinia. Kauno klinikų vadovas telefonu nepasiekiamas.

Mirties aplinkybes tiria ir Kauno apygardos prokuratūra. Vaiko tėvai nenori atskleisti, kokios kompensacijos reikalauja. Žiniasklaidoje anksčiau buvo minima beveik 900 tūkst. Lt siekianti moralinės ir materialinės žalos atlyginimo suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)