Tai ji darydavo kasdien, kaip šimtus kartų prieš tai, tik šis kartas išgelbėjo jos gyvybę, rašo dailymail.co.uk.

Žiūrint laidą, kuri buvo skirta užslėptiems krūties vėžio požymiams, M. Brazil kilo įtarimas, kad ir ji jaučia minėtos ligos simptomus. Moteris iškart užsirašė pas savo šeimos gydytoją.

Netrukus buvo atlikti tyrimai ir krūties vėžio diagnozė buvo išties patvirtinta. Po chemoterapijos kurso ir operacijos M. Brazil pavyko įveikti ligą, nes ji buvo aptikta ankstyvoje stadijoje.

Kartu su 51 metų sutuoktiniu Glenu nedidelį verslą turinti moteris tvirtina už tai esanti dėkinga L. Kelly bei daktarui Hilary Jones, su kuriuo laidų vedėja kalbėjosi apie užslėptus krūties vėžio požymius.

„Jeigu nebūčiau žiūrėjusi tos Lorraine laidos, greičiausiai būčiau delsusi kreiptis į gydytoją ir vėžys būtų išplitęs man net nežinant“, - samprotauja M. Brazil.

47 M. Brazil jautė neįprastus simptomus jau kelis mėnesius, tačiau nekreipė į juos dėmesio, kol nepasižiūrėjo laidos. 53 metų L. Kelly, jau seniai remianti su vėžiu kovojančius labdaros fondus, paragino žiūrovus pasitikrinti.

Laidos metu buvo aptarti paslėpti krūties vėžio simptomai, tokie kaip staiga įsitraukęs krūties spenelis, atsiradęs įdubimas aplinkui spenelį, neįprasti skausmingi pojūčiai krūtyse arba pažastyse.

Kokie yra krūties vėžio simptomai?

Gumbas arba sukietėję audiniai krūtyje;
Vienos arba abiejų krūtų formos ar dydžio pakitimas;Išskyros iš bet kurio spenelio;
Gumbas arba patinimas pažastes srityje;
Įdubimas krūties odoje;
Išbėrimas spenelio srityje arba aplinkui jį;
Pasikeitusi spenelio išvaizda;
Skausmas krūtyse arba pažastyse.


Šaltinis: Pasaulinė sveikatos organizacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)