Cukrus

Dar vaikystėje kiekvienas gerai išmokome, kad valgyti daug saldumynų nevalia. Palanki burnos terpė ėduoniui formuotis, labai daug nenaudingų kalorijų – visa tai žinome, bet kuo tai susiję su senėjimu?
Cukraus yra visur, pradedant bet kokiais gėrimais ir pačiais įvairiausiais pusfabrikačiais, baigiant dešromis bei salotomis.

Cukraus perteklius organizme prisitvirtina prie kolageno ir jį suriša. Dėl šio stebuklingo komponento trūkumo mūsų oda ima vysti, praranda elastingumą, atsiranda pirmalaikės raukšlės, o visa tai mums „prideda“ porą-trejetą papildomų metų, jei ne visą dešimtmetį.

Kava

Negana to, kad kava išplauna mūsų sąnariams, plaukams, nagams ir odai reikalingą kalcį (beje, tą patį daro ir žalioji arbata), ji dar stipriai dehidratuoja mūsų organizmus.

Dauguma žmonių šiandien neįsivaizduoja gyvenimo be šio gėrimo. Nepaisant to, kavą vertėtų visiškai išbraukti iš savo raciono. Daugeliui kava veikia kaip šlapimą varantis gėrimas, dėl to organizme pradeda trūkti skysčių, o tai ilgainiui atsispindi odoje – ji išsausėja, ima pleiskanoti, skeldėti.

Jeigu vis tiek negalite įsivaizduoti savo gyvenimo be kavos, tai kiekvieną išgertą puodelį kompensuokite dviem tokiais pačiais puodeliais gryno vandens. Taip pat nereikia pamiršti, kad kava tamsina dantų emalį.

Alkoholis

Alkoholiui būdingos neigiamos cukraus ir kavos savybės kartu sudėjus – bevertės kalorijos ir dehidratacinis poveikis. Išskyrus nedidelį kiekį raudonojo vyno, visas kitas alkoholis neturi net menkiausios naudos. Paplitusi nuomonė, kad alkoholis plečia kraujagysles, nėra klaidinga – tai iš tikrųjų taip. Užtat alkoholio poveikiui susilpnėjus ir visiškai pasibaigus, jūsų kraujagyslės susiaurės dar labiau. Veido paraudimas ir paburkimas, kuriuos sukelia alkoholis, jaunystės jums taip pat nesuteikia.

Transriebalai ir keptas maistas

Daugelyje maisto produktų, siekiant prailginti galiojimo laiką, naudojami stabilizuoti riebalai. Kartu su maistu patekę į mūsų organizmą, jie paskatina laisvųjų radikalų formavimąsi. Būtent nuo laisvųjų radikalų poveikio bandome apsiginti naudodami įvairiausias kosmetines priemones. Iš tikrųjų kur kas lengviau spręsti problemą „iš vidaus“ – pirmenybę teikite šviežiam maistui, kurio galiojimo laikas nėra ilgas.

Kalbant apie mūsų visų mėgstamus keptus patiekalus, tai visuose juose yra daug galutinių glikacijos produktų, kurie taip pat suriša mūsų kolageną ir sendina odą.

Gazuoti gėrimai

Saldžių gazuotų gėrimų žala yra analogiška nesaikingam cukraus vartojimui, tačiau pasirodo, kad tai nėra vienintelis jų trūkumas.

Bet koks gazuotas gėrimas, tarp jų ir gazuotas mineralinis arba geriamas vanduo, turi fosforo rūgšties, kurios dažnas vartojimas skatina raumenų masės mažėjimą, ankstyvą osteoporozę bei tą patį pirmalaikį senėjimą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)