1982 m. Christinai Jones, kuriai tuo metu buvo 24 m., (dabar moteriai 55 m.) iš Birmingamo diagnozavo Hodžkinso limfomą, informuoja dailymail.co.uk.

Moteriai grėsė nevaisingumas, tačiau ji ne tik įveikė ligą, bet ir 1988 m. susilaukė dukters Philippos.

Keisčiausia, kad 2011 m. Philippai diagnozavo Hodžkinso limfomą, nors liga nėra paveldima.

„Negalėjau patikėti, kad Philippai diagnozavo tą pačią ligą būnant tokio paties amžiaus, kaip ir aš. Juk ši liga nėra paveldima“, – teigė Ch. Jones.

Jei artimas giminaitis sirgo minėta liga, yra nedidelė paveldimumo tikimybė, bet nežinoma, ar įtakos turi genai ar panašus gyvenimo būdas.

„Įdomus atvejis, juk labai menka tikimybė, kad du artimi žmonės gali susirgti šios rūšies vėžiu“, – teigė medikas Martinas Ledwickas.

Ch. Jones suprato, kad kažkas negerai, kai ant kaklo iššoko gumbas.

„Vieną rytą atsibudau su gumbu. Pamaniau – nieko čia tokio ir kelias savaites laukiau. Gumbas neišnyko, jis buvo visiškai neskaudus, o tai – pagrindiniai Hodžkinso ligos simptomai“, – pasakojo Ch. Jones.

Galiausiai moteris kreipėsi į medikus, jai atliko kraujo tyrimą. Pastarieji parodė anomaliją, o biopsija patvirtino, kad tai ankstyvos stadijos, – tarp antros ir trečios, – limfmazgių vėžys.

Ch. Jones skyrė keturių savaičių trukmės radioterapiją, po kurios ji visiškai pasveiko.

Moteris pasakoja, kad per neišsigando, nes devintą dešimtmetį žmonės nesuvokė realios vėžio grėsmės.

Na o Philippos gumbas buvo mažesnis, tad merginai nekilo minčių, kad tai galėtų būti pavojinga liga. Laikui bėgant jai ėmė kristi svoris, pradėjo skaudėti pilvą. Galiausiai biopsija parodė, kad jai – Hodžkinso limfoma. Po radioterapijos ir chemoterapijos ji, kaip ir jos mama, pasveiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)