Tai reiškia, kad klimaksas jau ne už kalnų, rašo woman.DELFI.ua.

Hormonų disbalansas provokuoja nereguliarų ciklą. Todėl mėnesinės gali vėluoti arba, priešingai, tapti dažnesnėmis.

Sumažėjęs lytinis potraukis

Artėjant klimaksui gali pastebimai nusilpti lytinis potraukis. Tai taip pat susiję su moteriškų lytinių hormonų sumažėjimu. Dėl to gali išsausėti makštis, todėl sekso metu juntamas diskomfortas.

Padidėjęs prakaitavimas

Tai ypač pasireiškia naktimis. Jeigu jus išpila karštis, paskui ima purtyti drebulys, tokie kūno temperatūros svyravimai taip pat byloja apie pokyčius, susijusius su moteriškų hormonų trūkumu.

Nuotaikų svyravimai

Moters organizmas funkcionuoja taip, kad hormonai reguliuoja ne tik mūsų savijautą, bet ir pasaulio suvokimą. Todėl klimakso laikotarpiu moteriai tai, kas anksčiau atrodė smulkmena, gali tapti tikra tragedija.

Dažnas nuovargis

Ypatingą dėmesį atkreipti būtina tuomet, kaip nėra jokių priežasčių mieguistumo ir bejėgiškumo antplūdžiui. Taip yra dėl to, kad organizmas eikvoja energijos atsargas persiorientavimui į naują režimą.

Kiti simptomai

Prie artėjančio klimakso simptomų taip pat priskiriamas padažnėjęs širdies plakimas, galvos svaigimas, šlapimo nelaikymas, raumenų skausmai bei svorio augimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)