44 metų Karen Wilkinson, 63 metų Carmelinos Sirianni ir 64 metų Gurpal Sandhu mirtis paskatino atkreipti dėmesį į ligoninių, medikų ir pacientų artimųjų bendradarbiavimo ir elementaraus susikalbėjimo problemas, skelbia „The Telegraph“.

Skelbiama, kad trims minėtosioms moterims buvo persodinti to paties donoro – 57 metų Jovo Vranjesevičiaus - organai. Po operacijos moterys neišgyveno nė mėnesio: pacienčių mirtis skyrė šešių dienų intervalai.

J. Vranjesevičius mirė 2006 metais nuo insulto, praėjus vos 12 dienų po grįžimo į Melburną iš tris mėnesius trukusios viešnagės pas artimuosius Serbijoje. Paaiškėjo, jog vyras sirgo limfocitiniu choriomeningitu – infekcine liga, kurią platina graužikai. Vyras šia liga užsikrėtė viešėdamas Serbijoje, tačiau mirė ne nuo jos.

Koronerė Audrey Jamieson nustatė, jog visos trys moterys iš karto po transplantacijų 2007 metais patyrė sunkių komplikacijų ir visos mirė nuo minėtojo viruso.

Teisėjai sužinojo, jog J. Vranjesevičiaus šeimos gydytojai apie galimas velionio sveikatos problemas neklausė.

Keturių mirčių ryšys buvo nustatytas atlikus C. Sirianni palaikų skrodimą. Niekada anksčiau Australijos Viktorijos valstijoje šio viruso atvejų nebūta.

A. Jamieson teigia, jog pacienčių mirtys labai tragiškos, tačiau jų joms užkirsti kelio buvo neįmanoma. Anot specialistės, būtina gerinti ligoninės personalo, gydymo įstaigų ir pacientų artimųjų bendravimą.
„Limfocitinio choriomeningito virusas buvo aptiktas praėjus keliems mėnesiams po trijų pacienčių mirties.

Iki tol apie virusą (kaip pavojingą žmonėms) informacijos nebūta, tad jis negalėjo būti nustatytas nei organų šalinimo, nei transplantacijos metu... Šis virusas mums naujas, anksčiau Viktorijos valstijoje nebuvo užfiksuotas nei vienas jo atvejis“, - sako A. Jamieson. Pareigūnė pridūrė nenorinti atgrasyti žmonių nuo organų donorytės, nes Australijoje ir taip tai daroma itin vangiai.

K.Wilkinson gyvenimo partnerę Rae Moran koronerės išvados, jog „transplantacijos rezultato nebuvo įmanoma numatyti“, tenkina.

„Manau, jog tikimybė, jog tai kada nors dar kartą pasikartos, labai menka. Bet kokiu atveju transplantacija yra labai gerai. Galiu tik padėkoti donoro šeimai už šį sunkų ir skausmingą sprendimą mylimo tėvo ir vyro netekties valandą“, - kalbėjo R. Moran.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)