Valstijos dienraštis „News Now“ skelbia, jog šis virusas – itin atsparus gonorėjos štamas, skelbia „The Daily Mail“.

Jungtinių Valstijų ligų prevencijos ir kontrolės centrai jau paprašė šalies Kongreso skirti daugiau 50 mln. dolerių (131 mln. Lt) naujų šiam virusui gydyti skirtų antibiotikų paieškoms. Pirmasis šio nepagydomo gonorėjos štamo atvejis 2011 metų gegužę buvo diagnozuotas jaunai moteriai, gyvenančiai Havajuose.

„Lytinių keliu plintantis supervirusas“ arba H041 buvo aptiktas 2011 metais Japonijoje. Dabar jis pasiekė Havajus ir kėsinasi į Kaliforniją ir Norvegiją.

Peteris Whiticiras iš šalies Valstybinio sveikatos apsaugos departamento teigia, jog apie ligos pavojų jau perspėti visi Havajų medikai.

Gydytojai perspėja, jog šis antibiotikams atsparus gonorėjos štamas, dabar jau drąsiai vadinamas supervirusu, gali būti toks pat mirtinas kaip AIDS.

Gonorėja – antroji pagal dažnumą lytiniu keliu plintanti liga visoje Šiaurės Amerikoje.

„Šis štamas jau labai greitai gali tapti žymiai pavojingesnis nei AIDS, nes ši bakterija agresyvesnė ir žmonėms žalos padarys žymiai greičiau“, - CNBC sakė gydytojas Alanas Christiansonas.

Nuo AIDS visame pasaulyje jau mirė beveik 30 mln. žmonių, tačiau, kaip teigia A. Christiansonas, gonorėjos štamo žala tiesioginė.

„Apsirgus šio štamo gonorėja žmogų ištinka sepsinis šokas, o po kelių dienų ir mirtis. Liga labai pavojinga“, - tvirtina gydytojas.

Dar praeitą savaitę Jungtinių Valstijų gydytojų organizacijos „National Coalition for STD Directors“ vadovas Williamas Smithas paragino Kongresą nedelsiant skirti daugiau nei 50 mln. dolerių vaistų, pajėgsiančių įveikti šią ligą, kūrimui ir prevencijos programai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)