Raudonas veidas – insulto pavojus

38 m. Jordy‘is Cernikas niekaip nesuprato, kodėl jo veidas darosi vis apvalesnis. Jis sveikai maitinosi, keturis kartus per savaitę ėjo sportuoti. Veidas dažnai parausdavo ir prakaituodavo.

Vyriškis ne kartą kreipėsi į medikus, tačiau gaudavo tik standartinių rekomendacijų, kaip sulieknėti. Kartą J. Cerniko nuotrauką pamatė pašalinis gydytojas ir iš karto diagnozavo Kušingo sindromą, kai padidėja kortizolio gamyba antinksčiuose. J. Cernikui jau grėsė insultas. Pašalinus antinksčius, viskas susitvarkė.

Purpurinė oda – deguonies trūkumas

Šešerių metų berniukas buvo kaip ir visi vaikai, tik jo oda turėjo ryškiai purpurinį atspalvį. Gydytojai ramino, kad čia nieko baisaus, bet mamos pažįstama patarė vežti vaiką į ligoninę, nes purpurinė oda rodo deguonies trūkumą. Iš tiesų taip ir buvo – berniukas turėjo įgimtą širdies ydą, plaučiams stigo deguonies. Chirurgai vos spėjo išgelbėti šešiametį.

Išsprogusios akys – Bazedovo liga

45 m. dviejų vaikų motina Helen Rogers manė esanti visiškai sveika, kol nepamatė, kad nuotraukoje jos akys atrodo išsprogusios. Moteris nutarė, kad pasidarė nefotogeniška, todėl nereikėtų fotografuotis. Bet po ketverių metų jos nuotrauką pamatė ligoninėje dirbęs vyro draugas. Jis įtarė, kad moteriai – Bazedovo liga. Tai autoimuninė liga, kurios metu kraujo ląstelės pradeda gaminti antikūnius, kurie atakuoja skydliaukę ir jungiasi su specifiniais skydliaukės receptoriais. Šis procesas suaktyvina skydliaukės hormonų gamybą. Diagnozė pasitvirtino. H. Rogers atliko rizikingą operaciją, kurios metu pašalino dalį kaulo ir riebalų akių obuoliuose, kad atstatytų į vietą uždegimo paveiktą audinį. Moteriai pasveikti prireikė metų laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)