Pilietis C.G.R.M. prašė jam šią sumą priteisti dėl jam netinkamai atliktos skydliaukės šalinimo operacijos, po kurios negerėja jo sveikatos būklė. Pacientas nurodė, kad jam pablogėjo atmintis, mėšlungis traukia rankų pirštus, todėl jis negali tinkamai studijuoti. 1 mln. litų ieškovas įvertino savo emocinę būseną, dvasinį sukrėtimą, fizinį skausmą ir pablogėjusius santykius su žmona.

Klinikų atstovai su ieškiniu nesutiko - jie nurodė, kad C.G.R.M. buvo operuotas dėl skydliaukės vėžio ir jam prieš operaciją buvo išsamiai paaiškinti operacijos būdai bei galimos komplikacijos. Pacientas taip pat žinojęs, kad operacija yra sudėtinga, o pasirinktas vėžio šalinimo būdas - radikalus, be to, jis pasiteisino. Su ieškiniu nesutiko ir ligonio sveikatą draudusi bendrovė.

Teismas atsižvelgė į tai, kad ieškovas pretenzijas pagrindė tik tuo, jog jį gydantis ir operaciją atlikęs gydytojas operacijos metu nenustatė nepažeistų paraskydinių liaukų, jas be reikalo pašalino, o tai lėmė ieškovo sveikatos pablogėjimą. Vis dėlto nustatyta, kad operacija pacientui atlikta tinkamai ir kokybiškai, o priežiūra - kvalifikuota, todėl teismas priėmė sprendimą ieškinį atmesti kaip nepagrįstą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)