„Sumaišius vos du skirtingus maisto produktus gali neįtikėtinai pasikeisti jų maistinės savybės ir galima pasiekti svarios sveikatinamosios ir gydomosios naudos“, - tvirtina Amerikos sveikos mitybos asociacijos atstovė Tara Gidus, praneša newsme.com.ua.

Galima pasiekti labai įvairių rezultatų, pradedant kaulų sustiprinimu ir regėjimo paaštrėjimu, baigiant širdies ir kraujagyslių sistemos bei imuniteto sustiprėjimu. Šiandien norime pateikti jums dešimt geriausių produktų derinių, kurie puikiai tiks pusryčiams, pietums ir vakarienei. Taip pat jie gali būti vartojami kaip užkandžiai.


Imuniteto sustiprinimui: bet kokie pilno grūdo dribsniai + saulėgrąžų sėklos

Į savo rytinius pilno grūdo dribsnius įpilkite pusę stiklinės saulėgrąžų sėklų. Šis derinys daugiau nei 100 procentų patenkina dienos alfa-tokoferolio – aktyviausios vitamino E formos – poreikį. Kaip antioksidantas vitaminas E apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų sukeliamų pažeidimų, kurie gali paskatinti širdies ir kraujagyslių sistemos ligas.

Jaunai ir švelniai odai: kiaušinienė + raudonas bulgariškas pipiras 

Savo racioną papildžius vos stikline ar dviem raudonosios paprikos, gausite 100 procentų vitamino C paros dozės. Tai puiki žinia jūsų odai! Mokslininkai iš Anglijos kelerius metus stebėjo dvi moterų grupes. Tyrimo rezultatai buvo stulbinantys – daugiau vitamino C vartojusių moterų oda buvo mažiau linkusi sausėti ir raukšlėtis.


Greitai pagalbai nuo įbrėžimų ir mėlynių: bet koks jogurtas + kviečių gemalai

Vos ketvirtadalis stiklinės kviečių gemalų turi pusę cinko paros normos, o tai labai svarbus mineralas, padedantis greitai regeneruoti ląstelėms bei stiprinantis imunitetą. Net ir nežymus cinko trūkumas gali susilpninti imunitetą bei pabloginti žaizdų gijimą.


Vištakumo rizikai sumažinti: jūsų mėgstamas sumuštinis + špinato lapai

Vos trijuose nedideliuose špinato lapuose, kuriais galite pagardinti savo mėgstamą sumuštinį, yra 20 procentų vitamino A paros normos. Vitaminas A padeda mums matyti esant prastam apšvietimui, taip pat apsaugo mūsų akis nuo su amžiumi susijusių rainelės pakitimų, galinčių baigtis apakimu.

Smegenų ir širdies veiklai pagerinti: daržovių salotos + konservuota lašiša

100 gramų konservuotos lašišos, kuria galima pagardinti daržovių salotas, garantuos pusę rekomenduojamos Omega-3 savaitės normos. Konservuotoje lašišoje esančios riebalų rūgštys padeda kovoti su širdies ir smegenų ligomis, taip pat mažina mėsos produktuose randamo dioksino sukeliamo vėžio riziką.

Geram regėjimui: bet kokie gruzdintuvėje paruošti produktai + gūžiniai kopūstai

Pusėje stiklinės pjaustytų gūžinių kopūstų yra mažiausiai 12 miligramų liuteino ir karotino, padedančio kovoti su katarakta ir su amžiumi susijusiais akies dugno pakitimais. Gruzdintuvėje keptos daržovės puikiai padeda organizmui įsisavinti šias svarbias maistines medžiagas.


Svoriui sumažinti: daržovių patiekalas + avinžirniai

Jeigu bet kokį lengvą daržovių patiekalą pagardinsite avinžirniais, tai suteiks jam maistingumo be papildomų kalorijų. Taip pat padidins baltymų, suteikiančių jėgos ir didinančių aktyvumą, kiekį.
Priešmenstruaciniam sindromui sumažinti: neriebus pudingas + liesas pieno milteliai
Į pudingą įbėrus vos trečdalį stiklinės liesų pieno miltelių gausite 40 procentų kalcio ir vitamino D paros normos. Tyrimais įrodyta, kad kalcio ir vitamino D derinys mažina priešmenstruacinio sindromo riziką.


Vėžinių susirgimų rizikai sumažinti: žalioji arbata + citrina

Pati žalioji arbata yra turtinga antioksidantais, tačiau Indianos universiteto mokslininkai įrodė, kad pagardinus ją citrusiniais vaisiais katechinų kiekis išauga keturis kartus. Katechinai padeda sustiprinti imunitetą ir kovoja su vėžinių susirgimų priežastimis.


Kovai su ėduonimi: vanduo + nesaldžios spanguolių sultys

Nesaldžios spanguolių sultys neleidžia atsirasti bakterijoms, kurios yra atsakingos už ėduonies atsiradimą. Nesaldžios spanguolių sultys taip pat neleidžia formuotis apnašoms ant dantų ar liežuvio. Praskieskite spanguolių sultis vandeniu ir jos nebus tokios rūgščios, tačiau išsaugos visas naudingas savybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)