Medikai dar kartą perspėja, kad dėl šios epidemijos neskiepyti vaikai gali mirti arba jiems gali būti pažeistos smegenys, rašo dailymail.co.uk.

Jie būgštauja, kad tymų protrūkis pagal savo mastą gali prilygti tam, kuris siautė Dubline prieš trejus metus, nusinešdamas trijų vaikų gyvybes.

Naujausius perspėjimus paskatino nerimas, jog tėvai vangiai reaguoja į viešus medikų raginimus skiepyti savo vaikus.

Daugiausia tymais sergama Svansėjoje ir aplinkiniuose rajonuose. Jei kovo 4 dieną ši liga buvo diagnozuota kiek daugiau nei 200 žmonių, tai dabar ja serga jau 432 asmenys.

Iki praėjusios savaitės pabaigos ši liga buvo išplitusi tarp vaikų 111-oje pradinių ir vidurinių mokyklų, darželių bei žaidimų grupių.

Padidėjus naujų atvejų skaičiui, ekspertai iš Velso visuomenės sveikatos tarnybos (Public Health Wales, PHW) išreiškė stiprėjančius būgštavimus.

Nuo tada buvo nustatyta 116 naujų atvejų, o tempai, kuriais plinta ši liga, nė kiek nemažėja.

Tymai Velse dabar plinta tarsi miškų gaisrai“, - sakė PHW direktorė Marion Lyons.

„Mus neramina tai, kad visame Velse yra likę dešimtys tūkstančių šiai ligai imlių vaikų. Tuo tarpu kas savaitę stebimi vakcinacijos duomenys rodo, kad skiepijimasis MMR vakcina didėja labai iš lėto“.

„Jeigu tėvai nepradės aktyviau skiepyti savo vaikų MMR vakcina, tymai plis toliau ir netrukus pasieks tą lygį, kuris buvo užfiksuotas Dubline 1999 – 2000 metais. Tuomet tymais apsikrėtė daugiau kaip 1200 vaikų, iš kurių trys mirė“, - pridūrė ji.

„Bendruomenėje tereikia vieno ar dviejų nepaskiepytų žmonių, kad tymų grėsmė iškiltų kūdikiams, mažiems vaikams ir kitiems pažeidžiamiems asmenims, pavyzdžiui, leukemija sergantiems vaikams ar nėščioms moterims, kurių negalima skiepyti“.

„Paprasčiausia vakcina apsaugos jūsų vaiko sveikatą, išgelbės jo gyvybę, taip pat padės apsaugoti likusius vaikus. Galiu užtikrinti, kad ši vakcina yra saugi. Šiuo metu tai yra vienintelis ginklas prieš tymus“, – pažymėjo M. Lyons.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)