Tyrimas buvo atliekamas JAV, jame dalyvavo du tūkstančiai žmonių. Nustatyta, kad žavesio viršūnę pasiekusioms trisdešimties, moterims pirmieji senėjimo požymiai pasireiškia 41 metų. 53 metų jos jau nebeatrodo „seksualiai“, o dar po dvejų atrodo „senos“.

Vyrai geriausiai atrodo 34 metų, o senėjimo požymiai pasimato 43 metų. Prastai atrodyti jie pradeda nuo 58 metų, o „senais“ – 59 metų.

Tyrimą atliko žurnalas „Allure“. Vyrų ir pačių moterų požiūriai į idealiausią moters amžių nesutapo – stipriosios lyties atstovai manė, kad moterys geriausiai atrodo 29, o jos pačios – 31 metų.

Šiuo metu trisdešimt yra tokioms Holivudo žvaigždėms kaip Anne Hathaway ir Kirsten Dunst bei „Reklamos vilkų“ („Mad Men“) aktorei Elisabeth Moss.

Tarp 34 metų vyrų yra ir aktorius Jamesas Franco, nusifilmavęs juostoje „Ozas: didingas ir galingas“ („Oz The Great and Powerful“).

„Praeityje idealus amžius buvo šiek tiek jaunesniuose metuose. Kova su senėjimu dabar yra labai aktuali tema ir žmonės nori atrodyti jauniau kuo ilgiau. Matome garsenybes, kurios puikiai atrodo įkopę į šeštą dešimtį. Bet kokiu atveju, vyrų idealus amžius buvo šiek tiek vėliau nei moterų. Įdomu tai, kad jie gauna papildomus ketverius metus“, – leidiniui „The Daily Telegraph“ sakė žurnalo „Allure“ redaktoriaus pavaduotoja Jillian Mackenzie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)