Anot medikų, į Balio salą pradėjus vykti tokiai masei turistų, infekcinių susirgimų skaičius ėmė augti kaip ant mielių, skelbia News.com.au.

Pranešama, kad šalyje siaučia pačios įvairiausios ligos – pradedant Dengė karštlige ir baigiant gastroenteritu, kurį sukelia salmonelės.

Australijos sveikatos ministerijos specialistai įsitikinę: būtina šviesti turistus. Juk nuo 2006 iki 2012 metų skaičius lėktuvų skrydžių iš Australijos į Indoneziją išaugo daugiau nei penkis kartus. Be to, net 90 proc. turistų skrenda konkrečiai į Balio salą.

Vien 2012 metais infekcinėmis ligomis susirgo 2 tūkst. 605 turistai iš Australijos, net 41 proc. iš jų lankėsi Balio saloje. Iš viso per minėtąjį laikotarpį infekcijų skaičius nuo 178 išaugo iki 1078. Dažniausiai turistai sirgo Dengė karštile (2012 metais – 415 atvejų, 2006 metais – viso labo 9). Šis skaičius sudaro net 80 proc. tokių susirgimų visoje Vakarų Australijoje.

Turistai iš Australijos Balio saloje taip pat pasigauna gastroenteritą, kurį sukelia salmonelės (263 nukentėjusieji), kampilobakteriozę (157 susirgusieji), chlamidijas (95 atvejai) ir gonorėją (37 susirgimai). Rečiausiai turistai serga hepatitu A, ŽIV, legionierių liga, maliarija, šiltine ir kitomis ligomis. 157 teko gydytis nuo pasiutligės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)