Jums priteiks:
• Spiritinio propolio tirpalo
• Druskos tirpalo
• Vaistažolių (ramunėlių, medetkų ar jonažolės) ekstrakto
• Arbatmedžio, eukalipto, rozmarino ar kokio kito eterinio aliejaus
• Vaistinėse parduodamų tepaliukų

Ką daryti?

1) Gydyti lūpų pūslelinę pradėkite kuo greičiau. Pats veiksmingiausias gydymas, pradėtas pajutus pirmuosius lūpų pūslelinės simptomus – lengvą niežulį ar perštėjimą. Jeigu gydytis pradėsite ligos pradžioje, pūslelių galbūt pavyks išvengti arba jos greičiau ir lengviau pradės nykti.

2) Specialistai rekomenduoja pūsleles tepti gydančiomis priemonėmis. Spiritinis propolio tirpalas sausina odą ir neleidžia pūslelinei plisti. Preparate esančios dezinfekuojančios medžiagos užtikrina greitą gijimą. Kiekvieną kartą, panaudojus spiritinį propolio tirpalą, pūslelinės apimtą vietą derėtų patepti riebiu maitinamuoju kremu ir taip užkirsti kelią odos sudirgimui.

3) Pūslelinę galima gydyti ir stipriu druskos tirpalu arba vaistažolių (ramunėlių, medetkų, jonažolių) užpilu. Pūslelinės apimtą vietą galima gydyti ir vandeniu, kuriame ištirpdyta tabletė aspirino ar paracetamolio (ši priemonė dezinfekuoja ir saugo nuo uždegimų). Reikia vatos tamponėlį pamirkyti tokiame tirpale ir palaikyti prie pūslelinės vietos. Veiksmingai lūpų pūslelinę gydo ir eteriniai aliejai – puikiausiai šiam tikslui tinka arbatmedžio, eukalipto, rozmarino ir kiti aliejai.

4) Jokiais būdais nebandykite vandeningų pūslelių nudraskyti. Tai apsauginis sluoksnis, kurį pažeidus gresia įvairios infekcijos, gali likti netgi randų. Pūslelėse kaupiasi leukocitai, kurie aktyviai kovoja su pūslelinės virusu. Pasistenkite pūsleline sergančios lūpos neliesti.

5) Vaistinėse galite įsigyti specialių tepaliukų.

6) Kovokite su virusais, jiems dar jūsų neužklupus. Jeigu lūpų pūslelinė jus kankina gana dažnai, specialistai rekomenduoja pagerti antivirusinių vaistų. Taip kraujyje pavyktų sumažinti mikroorganizmų kiekį kraujyje ir pūslelinės riziką.

7) Stiprinkite imunitetą. Jeigu lūpą apėmė pūslelinė, tai akivaizdžiausias įrodymas, jog nusilpo jūsų imunitetas, tad svarbu nedelsiant gelbėti organizmą. Valgykite kuo daugiau produktų, kuriuose yra B grupės vitaminų, cinko ir seleno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)