Grėsmingai padaugėjus gonorėjos atvejų Didžiojoje Britanijoje pradėta kampanija, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į didėjančią grėsmę Anglijoje ir Velse bei ją sustabdyti.

Gonorėja – antra pagal paplitimą lytiniu būdu plintanti Anglijoje.

Britanijos Sveikatos apsaugos agentūra aiškinsis, kodėl per pastaruosius 10 metų visame pasaulyje liga darosi vis atsparesnė vaistams.

Po 2011 m. iš daugybės pakartotinų susirgimų gonorėja trečdalis ligonių buvo vyrai, turėję lytinių santykių su vyrais. 2010 m. tokių vyrų buvo ketvirtadalis.

Kovos su gonorėja kampanijai vadovaujantis profesorė Cathy Ison teigė: „Svarbiausia užduotimi išlieka rasti gydymą nuo vaistams atsparios ir plintančios gonorėjos.“

Gonorėja gydoma vienkartine antibiotikų doze. Gydymo veiksmingumas – 95 proc. Negydoma ši liga gali sukelti dubens uždegimą ar netgi baigtis nevaisingumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)