Londone esančios higienos ir tropinių ligų mokyklos mokslininkai tvirtina, jog pirmąjį kartą uodus minėtasis purškalas atbaidydavo, tačiau vėliau vabzdžiai jį pradėdavo ignoruoti.

Specialistų teigimu, reikia atlikti daugiau išsamesnių tyrimų ir rasti alternatyvą „Deet“, kurį pirmieji sukūrė ir ištobulino JAV kariuomenės mokslininkai.

Jungtinės Karalystės mokslininkai atliko tyrimą su uodų rūšimi Aedes aegypti, kurie platina Dengė karštligę ir geltonąją karštinę. Mokslininkų tyrimo rezultatai skelbiami leidinyje „Plos One“.

Londone esančios higienos ir tropinių ligų mokyklos mokslų daktaras Jamesas Loganas teigia: „Kuo geriau suprasime, kaip iš tikrųjų tokie purškalai veikia, ir kaip uodai juos pajunta, tuo lengviau bus rasti būdų, kaip išspręsti uodų atsparumo purškalams problemą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)