Kaip rašo DELFI.ee, dėl pasikeitusio gyvenimo būdo padaugėjo mirčių nuo tokių ligų. Pastaruoju metu vadinamosios tyliosios žudikės nusinešė tūkstančius gyvybių. Dauguma simptomų ankstyvoje stadijoje visiškai neryškūs, taigi vyresnėms nei 40 m. moterims labai svarbu reguliariai tikrintis sveikatą. Skaitytojų dėmesiui – pavojingiausios, tyliai moteris žudančios ligos.

Dubens organų uždegimai

Dubens organų uždegimai kyla dėl gimdos, kiaušintakių ar kiaušidžių infekcijų. Dažniausiai dubens organų uždegimus sukelia iš vaginos arba iš gimdos kaklelio į gimdą, kiaušintakius, kiaušides ar dubenį patekusios bakterijos.

Dažniausia uždegimų priežastis – lytiniai santykiai be prezervatyvų. Tai vadinamosios lytiniu būdu plintančios ligos. Chlamidiozę ir gonorėją sukelia bakterijos, kurios dauguma atvejų yra dubens organų uždegimų priežastis.

Bakterijos gali patekti į organizmą ir per chirurgines procedūras arba medicininę apžiūrą, pvz., per gimdymą, biopsiją, spiralės įvedimą, persileidimą, medicininį arba savaiminį abortą.

Dažniausi simptomai:

1) Karščiavimas (būna ne visada, kartais kyla ir praeina).
2) Skausmas dubes srityje, pilvo apačioje ar ties juosmeniu.
3) Neįprastos spalvos, konsistencijos ar kvapo išskyros iš makšties.
4) Kraujavimas po lytinio akto.
5) Krečia šalis.
6) Nuovargis.
7) Dažnas arba skausmingas šlapinimasis.
8) Sustiprėję menstruacijų spazmai.
9) Pakitęs menstruacijų kraujavimas arba kraujingos išskyros.
10) Dingęs apetitas, pykinimas su vėmimu arba be jo.
11) Dingusios menstruacijos.
12) Skausmingas lytinis aktas.

Šio tipo infekcijos gydomos įvairiais antibiotikais. Kai nepadeda antibiotikai, gali tekti atlikti operaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)