Medikai kategoriškai atmeta, kad trijų vaikų mama mirė dėl gydytojų kaltės. Tuo tarpu mirusią moterį, kuri į Kauną atsikėlė prieš pusmetį, kaimynai apibūdina kaip labai tvarkingą ir mylėjusią savo vaikus. Tačiau jau anksčiau jauną moterį lydėjo skaudžių įvykių grandinė.

Gimdyti atvyko taksi automobiliu

Vėlų šeštadienio vakarą, jau prieš vidurnaktį, moteris, pajautusi artėjantį gimdymą, taksi automobiliu nuvyko į Kauno krikščioniškuosius gimdymo namus. Su savimi gimdyvė neturėjo jokių dokumentų, todėl po apžiūros greitosios pagalbos automobiliu ji nuvežta į Kauno klinikas.

„Panašiu metu pacientė buvo persiųsta į trečio lygio akušerijos skyrių dėl to, kad kreipėsi neturėdama jokios medicininės dokumentacijos, nelankiusi moterų konsultacijos. Neturint jokių duomenų apie pacientę, negalint įvertinti jos somatinės būklės, ji perkelta į trečio lygio ligoninꁓ, - teigė Kauno krikščioniškųjų gimdymo namų Akušerijos skyriaus vedėja Rasa Babiliūtė.

Kauno klinikų Gimdymo skyriaus vadovas docentas Mindaugas Kliučinskas teigia, kad pradžioje gimdymas vyko sklandžiai, tačiau netikėtai įvykiai pasisuko bloga linkme.

„Moteris į klinikas atvyko prasidėjus gimdymo veiklai. Gimdymas pradžioje progresavo, tačiau vėliau sustojo ir buvo priimtas sprendimas atlikti Cezario pjūvio operaciją. 6.27 val. gimė sveikas, išnešiotas naujagimis. Baigiant operaciją sustojo moters širdis. Tiesiog budėjusi komanda teikė maksimalias, šiai dienai galimas gaivinimo priemones ir būdus, moteris gaivinta dvi valandas, tačiau 10.13 val. konstatuota mirtis“, – teigia M. Kliučinskas.

Medikų kaltės nemato

Pirmadienį buvo pateikta pirminė moters mirties priežastis.

„Klinika mums leido įtarti embolizaciją vaisiaus vandenimis. Tai liaudiškai reiškia, kad vaisiaus vandenys pateko į moters kraujotaką. Vakar atlikto patologinio tyrimo metu mirusios moters kraujyje rasta naujagimio epitelinių ląstelių, kas patvirtina šią diagnozę (...). Tai atsitinka. Nežinome, kodėl. Tai atsitinka labai retai, vienas atvejis iš kelių, keliasdešimties tūkstančių gimdymų. Niekas negali atsakyti, kodėl taip atsitinka“, – teigia docentas.

M. Kliučinskas kategoriškai neigia, kad gimdyvės mirtį galėjo lemti medikų klaida.

„Atsakau jums – ne“, – sako M. Kliučinskas.

Galutinės tyrimo išvados turėtų paaiškėti vasario 18-ąją.

Persekiojo nelaimės

Mirusi trijų vaikų mama gyveno nuomojamame bute viename iš Sargėnų rajono daugiabučių. Čia moteris iš Babtų apylinkių atsikėlė praėjusių metų vasarą. Moteris gyveno kartu su savo tėvais ir dviem vaikais – pirmoke dukra ir kiek jaunesniu sūnumi.

Kaimynai pasakoja, kad nelaimės šeimą ėmė persekioti vos atvykus į Sargėnus. Neilgai trukus nuo atvykimo į nuošalų Kauno mikrorajoną moteris susilaužė koją.

Rugsėjį moters dukra pradėjo lankyti mokyklą, tačiau pirmokę partrenkė automobilis. Mergaitė patyrė sunkią galvos traumą, dvi savaites pragulėjo komoje. Laimė, pirmokė atsigavo ir pasveiko.

Kaimynai, prisimindami mirusią moterį, negaili gerų žodžių – šeima gyveno tvarkingai, moters tėvai nuolat padėdavo tvarkyti daugiabučio laiptinę.

Kaimynai pasakojo, kad moteris rūpinosi savo vaikais, nebuvo jokių signalų apie išgertuves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (808)