Kaip moteriai suprasti, kas vyksta jos organizme? Tai pasufleruoti gali veidas ir kūnas. Taigi į ką vertėtų atkreipti dėmesį?

Mūsų organizmas – sudėtinga sistema. Jeigu sutrinka jo veikla, vienaip ar kitaip tai atsispindi ir išorėje, nors yra ligų, kurios leidžia save pastebėti labai vėlyvoje stadijoje. Vienas medikas netgi buvo sudaręs savotišką „sergančiojo veido atlasą“.

Pagal veido spalvą, jo bruožų pokyčius ir odos būklę galima nustatyti net iki trijų dešimčių įvairiausių ligų ir dar tiek pat įtarti. Veidas pasufleruos, jei moteris turi problemų su skydliauke, kepenimis ir inkstais, jeigu negaluoja jos širdis ar sutrikusi medžiagų apykaita.

Veido spalva

Sveiko žmogaus veido odos spalva tolygi, švelniai rožinio atspalvio, skruostai truputį ryškesnio raudonio. Pasikeitusi veido odos spalva – pokytis, į kurį pirmiausia atkreipiamas dėmesys.

Mažakraujyste sergančio asmens veidas išblykšta, paakiai patamsėja, išryškėja venos kaktos srityje
Sergant širdies ligomis, veido oda gali papilkėti, įgauti melsvą atspalvį. Oda ryškiausiai pamelsvėja lūpų ir nosies srityje, spalvos pokytis akivaizdžiausias po fizinio krūvio.

Sergant kepenų ligomis, veido oda ir akies baltymas įgauna gelsvą atspalvį, kurio intensyvumas priklauso nuo to, kiek pažeisti žmogaus kepenys. Odos gelsvumas gali būti su oranžinės, citrinos geltonio ar žalių alyvuogių spalvų priemaiša. Ant skruostų ir aplink nosį išryškėja kapiliariai.

Sergant tuberkulioze, veido oda atrodo tarsi vaškinė, liguistai švyti.

Raudonas veidas (raudonumas pereinantis ir į kaklo sritį) byloja apie padidėjusį kraujospūdį.
Jeigu kaktos ir smilkinių srityje niekaip nedingsta spuogai, būtina pasitikrinti skydliaukę ir tulžies pūslę.

Kaklas ir krūtinės sritis

Jeigu ant kaklo išryškėjo gumbelių, būtina kuo skubiau kreiptis į endokrinologą – greičiausiai streikuoja skydliaukė.

Jeigu krūtinės srityje atsirado spuogų, vertėtų pasitikrinti žarnyną ir apsilankyti pas ginekologą.
Pastebėjus krūtinės srityje pigmentinių dėmių, vertėtų susirūpinti antinksčiais ir hormono kortizolio kiekiu organizme.

Jeigu žarnyne apsigyveno parazitų, negaluoja tulžies pūslė ar sergate lamblioze, kaklo oda gali atrodyti tarsi nešvari.

Gerklė ir liežuvis

Jeigu vargina žaizdelės burnos gleivinėje, gali būti, jog jums trūksta B grupės vitaminų arba vitamino A ir E. Toks negalavimas dažnai vargina ir rūkorius.

Išblyškę lūpos – bruožas, būdingas neurotikams. O perdžiūvusios lūpos signalizuoja apie virškinimo sutrikimus, vitamino A trūkumą ir skysčių trūkumą organizme.

Išblyškusios lūpos su ryškiais krašteliais – vienas iš mažakraujystės požymių, taip pat galintis reikšti, jog organizmas intensyviai kovoja su kokia nors chroniška liga. Astma ar chroniškomis plaučių ligomis sergančių asmenų lūpos atrodo tarsi pamėlę.

O dabar – apie liežuvį, kuris medikams suteikia itin daug informacijos apie paciento būklę.
Baltomis apnašomis pasidengęs liežuvis sufleruoja apie virškinimo sutrikimus ir skrandžio ligas.
Pageltęs liežuvis signalizuoja, jog skrandyje kaupiasi per daug tulžies. Ryškiai raudonas liežuvio galiukas – kepenų sutrikimų ženklas.

Veidas

Ryškūs veido formos pokyčiai byloja apie alergines reakcijas ir turėtų paskatinti kreiptis į alergologą. Esant hormoniniams sutrikimams, veidas taip pat pradeda sparčiai keistis. Sergant akromegalija, pradeda neproporcingai augti nosies galiukas ir ausų kremzlės.

Jeigu tinsta akių sritis, ypač vakarais, būtina pasitikrinti širdį ir kepenis.

Varginantys spuogai bei netolygi veido spalva perspėja apie hormonų kiekio sutrikimus (galbūt streikuoja skydliaukė).

Jeigu atsirado daug smulkių raukšlių, odai trūksta drėgmės.

Jeigu slenka ir lūžinėja plaukai, gali būti, jog sergate mažakraujyste, galbūt jums nuolat trūksta deguonies ir vitaminų. Be to, silpni plaukai ir lūžinėjantys nagai byloja apie jodo, kalcio ir geležies trūkumą organizme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)