„Ribojamas pacientų lankymas. Perspėjame žmones, kad geriau susilaikytų ir nelankytų savo artimųjų, nebent tik būtinais atvejais“, – sakė A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Anot atstovės spaudai, šiuo metu Kauno klinikose nėra labai sunkių ligonių, sergančių gripu. Per dieną Kauno klinikų Infekcijų kontrolės skyrius nustato apie 15-17 naujų šios ligos atvejų.

„Pasakyti, kiek tiksliai gripu sergančių pacientų šiuo metu guli klinikose, negalime, nes skaičiai nuolat kinta. Vieni išrašomi gydytis namo, kiti suserga jau gulėdami ligoninėje“, – pasakojo A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Atsižvelgus į mieste paskelbtą gripo epidemiją, Kauno klinikinėje ligoninėje taip pat paskelbtas karantinas. Siūloma vieną ligonį lankyti tik vienam asmeniui, o pajutus gripo simptomus, visai atsisakyti sumanymo lankyti sergančiuosius.

Patiems medikams rekomenduojama nešioti medicinines kaukes ir, jei yra galimybė, atidėti planines operacijas.

Vien per praėjusią savaitę į Kauno klinikinę ligoninę kreipėsi 237 gyventojai, susirgę gripu. Tarp jų – 59 vaikai.

Respublikinė Kauno ligoninė karantino dar nepaskelbė, bet taip pat imasi atsargumo priemonių.

„Ligoninės patalpose esame pakabinę pranešimus, kad šiomis dienomis nerekomenduojame lankyti pacientų, tačiau nedraudžiame. Stengiamės dažniau vėdinti ir valyti patalpas“, – teigė Respublikinės Kauno ligoninės pavaduotojai gydymui Janina Bierienė.