Mirė nuo komplikacijų

Serganti dvylikametė kaunietė į Kauno klinikų Vaikų intensyvios terapijos skyrių atvežta praėjusio penktadienio naktį, prieš vidurnaktį.

Ji buvo labai sunkios būklės su progresuojančiu dauginiu organų nepakankamumu. Mergaitės kūno temperatūra pakilo iki 40 laipsnių.

Šeštadienį sutriko vaiko inkstų veikla.

Sekmadienio vidurdienį mergaitė mirė, Kauno klinikose praleidusi pusantros paros.

„Atlikti tyrimai patvirtino, kad mergaitė mirė nuo gripo sukeltų komplikacijų“, - spaudos konferencijoje teigė Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Delsė kreiptis į medikus

R. Kėvalas teigė, kad mergaitės artimieji privalėjo anksčiau kreiptis į medikus.

„Po visko atrodo, kad mes visi galime kažką pasakyti. Galbūt reikėjo namuose atkreipti dėmesį į prasidėjusias komplikacijas – mergaitės vangumą, mieguistumą, padažnėjusį kvėpavimą. Į šiuos simptomus reikėjo anksčiau atkreipti dėmesį“, - teigė R. Kėvalas.

Mirė nuo B tipo gripo

Be to tyrimai patvirtino, kad mergaitė mirė ne nuo pandeminio gripo sukeltų komplikacijų.

„Mergaitė mirė nuo B gripo, ne nuo pandeminio. Iš visų gripo atmainų šis virusas kaip ir lengviausias, tačiau matome, kuo viskas gali baigtis, kai uždelsiama“, - spaudos konferencijoje kalbėjo R. Kėvalas.

Šiuo metu Kauno klinikose gydomi dar 7 vaikai, kuriems įtariamas gripas.

Gripas pavojingiausias vaikams

Medikai perspėja, kad gripas didžiausią pavojų kelia vaikams.

„Pats pavojingiausias amžius – iki trejų metų, nes iki šio laiko nėra susiformavusi imuninė sistema. Pagrindinis simptomas – karščiavimas. Reiktų nedelsti ir kreiptis į medikus“, - teigė R. Kėvalas.

Mediko teigimu, tėvai pastebėję, kad jų vaikų elgesys ne toks, kaip, tarkim peršalus, turi kreiptis į medikus. Vaikus auginantys tėvai turėtų atkreipti dėmesį į tokius simptomus, kaip valgio ir skysčių atsisakymas, pabėrimai.

Medikai pataria, kad susirgus geriausias variantas pačiam vykti į ligoninę, o ne kviesti medikus į namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (469)