Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotyje BNS pranešė, kad savaitgalį Vilniaus apskrityje galūnes nušalo penki žmonės. Vilniaus mieste į ligoninę dėl bendro kūno atšalimo atvežtas pusantrų metų vaikas.

"Berniukas buvo su močiute ir kažkodėl močiutė buvo palikusi balkono duris atviras. Mūsiškiai įtarė, kad bendras kūno atšalimas ir nuvežė vaiką į ligoninę", - sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties atstovė.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyje informavo, jog Kaune nuo penktadienio iki sekmadienio medikų pagalbos prireikė keturiems vidutinio amžiaus žmonėms, nušalusiems galūnes, o 29 metų vyras patyrė bendrą kūno atšalimą ir sekmadienį buvo nuvežtas į ligoninę.

Klaipėdos medikai BNS teigė, kad savaitgalį galūnes nušalo trys benamiai, vieno nušalimai - stiprūs.

"Vienas gana rimtas (atvejis), jau su nekroze abiejų kojų pirštų", - teigė Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiosios gydytojos pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Pasak Panevėžio greitosios pagalbos medikų, čia savaitgalį kojas nušalo vienas 64 metų amžiaus benamis. Šiauliuose medikų pagalbos dėl nušalimų neprireikė.

Šį savaitgalį Lietuvoje kai kur naktimis atšalo iki 18 laipsnių šalčio. Šią savaitę toliau šals, temperatūra gali nukristi iki 23 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)