„Pagrindiniai įvykiai – muštynės. Mūsų jaunimas nemoka švęsti gražiai, be muštynių. Mes visada žinome – kai tik poilsio diena, visą naktį teks važinėti į muštynių vietas – kas susimušė, kas į akis ko nors pripurškė ir pan.“, - pasakojo medikė.

Iš viso per praėjusias dvi dienas registruotos 166 traumos. „Tai traumos tiek gatvėje, tiek namuose. Būna, kad žmogus griūna, prasiskelia galvą ar susilaužo kaulus. Buvo ir kaklo slankstelių lūžių. O dėl muštynių daugiausiai iškvietimų buvo į gatvę ir barus. Iš viso į gatvę buvome kviesti 66 kartus. Žinoma, tarp jų buvo keletas atvejų, kai žmonės tikrai sunegalavo – pasidarė bloga su širdimi ir pan. Visgi dauguma iškvietimų – dėl linksmybių padarinių“, - teigė pašnekovė.

Anot medikės, labai rimtų avarijų Vilniaus apskrityje per šias dienas nebuvo. Kūčių dieną medikams į avarijos vietą teko vykti keturis kartus, pirmąją Kalėdų dieną – tik vieną. Nei vienoje avarijoje žmonės rimtai nenukentėjo.

Kūčių dieną registruoti devyni nušalimai, gruodžio 25-ąją, atšilus orui, nušalusių žmonių jau nebuvo. Dauguma nušalusiųjų – benamiai. Pora senukų nušalo kaime.

Paklausta, ar žmonės, atšilus orams nepatyrė traumų dėl slidžių takų, medikė teigė, kad jos nedominavo. „Pavyzdžiui, šiandien dėl paslydimo jau negavome nė vieno iškvietimo į gatvę“, - sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)