Priežasčių, sukeliančių knarkimą, nėra daug. Dažniausiai jį sukelia iškrypusi nosies pertvara, polipai nosyje, padidėjusios tonzilės ar antsvoris. Jeigu knarkiate tik persišaldę, tuomet pusė bėdos. Pasveikus knarkimas liaujasi, todėl internete galite neieškoti atsakymų, kaip spręsti šią problemą, rašo sobesednik.ru.

Tačiau tikrasis knarkimas yra rimta priežastis atsikratyti šios probelmos ir pradėti gydymosi kursą. Knarkimas kelia nemažai nemalonumų. Be diskomforto aplinkiniams, knarkiantys žmonės miego metu negali deramai pailsėti ir atgauti jėgų, nes visą naktį patys save periodiškai budina. Galiausiai smegenys pailsi padrikai ir tai neigiamai atsiliepia žmogaus darbingumui.

Pavojingas chroniško knarkimo palydovas – kvėpavimo sulaikymas. Šį reiškinį medikai vadina apnėjomis. Jei knarkiant kuriam laikui sustoja kvėpavimas, kraujyje krenta deguonies kiekis, todėl tokiems žmonėms padidėja rizika naktimis patirti infarktą ar insultą. Jei žmogus knarkia nuolat, jam reikia atlikti polisomnografijos (nakties miego parametrų tyrimo) procedūrą, kuri padės parinkti gydymo metodą.

Be to, kovojant su knarkimu, būtina laikytis teisingo miego taisyklių. Jos nesudėtingos: tereikia atsisakyti aukštų pagalvių ir stengtis miegoti ant šono. Kad neiškryptų stuburo kaklinė dalis, įsigykite specialią ortopedinę pagalvę.

Tiksliai nustatyti knarkimo priežastį ir nuo jo išsivaduoti padės švarus kvėpavimas pro nosį. Jeigu prieš miegą išvalę nosį nesulaukiate norimo rezultato, kreipkitės į otorinolaringologą ir išsiaiškinkite, ar pas jus nėra polipų, nosies pertvaros iškrypimo ar padidėjusių tonzilių. Visas šias problemas galima išspręsti nesudėtingomis operacijomis.

Be chirurginės pagalbos, šiandien knarkimas gydomas ir įvairiais burnos įtaisais. Jie sustabdo knarkimą, užfiksuodami ar pastumdami į priekį apatinį žandikaulį, dėl ko praplatėja kvėpavimo takai. Nepaisant pripratimo problemos, šie įtaisai efektyviai pažaboja knarkimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)