Virusinę infekciją galima įveikti patiems. Nuo senų laikų virusines ligas gydydavo liaudiškos medicinos priemonėmis, kurios kartais padeda geriau nei tabletės. Newsme.com.ua pateikia dešimties garsiausių ir veiksmingiausių priemonių sąrašą.

Sviestas su citrina

Pasigaminkite sviestą su citrina: įmerkite citriną į karštą vandenį, paskui kartu su žievele sumalkite mėsmale, įdėkite 100 g sviesto ir porą šaukštelių medaus. Galite sviestą valgyti šiaip arba tepti ant duonos.

Apelsinai

Kaip ir daugelis citrusinių vaisių, apelsinai – puiki gripo profilaktikos ir gydymo priemonė. Kasdien suvalgykite po 1–2 apelsinus, tik nepersistenkite, kad neatsirastų alergija.

Bulvės

Sutarkuokite porą bulvių, nusunkite sultis ir gerkite po 2 šaukštus tris kartus per dieną – nė vienas virusas neprikibs.

Obuolių actas

Puiki antibakterinė priemonė. Įpilkite po 1–2 šaukštelius acto į stiklinę vandens ir gerkite. Vaikams pilkite po pusę šaukštelio į vandens stiklinę.

Ajerai

Ajerai turi stiprių antivirusinių ir antibakterinių savybių. Gerkite ajerų šaknų antpilą tris kartus per dieną.

Svogūnai ir česnakai

Nuo pat vaikystės mums tvirtino, kad svogūnai ir česnakai turi fitoncidų, kurie naikina virusus. Svogūnai ir česnakai valo orą, valo nosies gleivinę.

Prieskonių mišinys

Įberkite į puodelį visų prieskonių, kokių tik rasite namuose (lauro lapų, gvazdikėlių, raudonėlių), užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite medaus, įpilkite truputį degtinės ir gerkite.

Ežiuolė

Dar viena priemonė stiprinti imunitetą. Ji saugo nuo ligų, o jei visgi virusas prilimpa, padeda greičiau pasveikti.

Svogūnų lašai

Supjaustykite svogūną, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite porą šaukštelių cukraus. Gerkite po 1 šaukštą tris kartus per dieną arba lašinkite po porą lašų į nosį.

Erškėtuogės

Pasigaminkite nuovirą: saują uogų termose užpilkite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti, paskui gerkite po pusę stiklinės tris kartus per dieną. Nereikia gerti šio nuoviro nuolat – dvi savaites gerkite, paskui darykite dviejų savaičių pertrauką.

Štai ir aptarėme veiksmingiausias liaudies medicinos priemones nuo peršalimo, gripo. Žinoma, prieš gydydamiesi šiomis priemonėmis pasitarkite su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)