Citrusiniai vaisiai
Šie vaisiai gali sukelti skrandžio ir žarnyno problemas, taip pat bėrimą ir patinimus.
Kiaušiniai
Tai puikus baltymų (ir cholesterolio) šaltinis, tačiau tuo pat metu – vienas dažniausiai vaikus alergizuojančių produktų. Alergiškų vaikų tėvai taip pat turėtų vengti majonezo, kuris gaminamas iš kiaušinių.
Pienas
Jam gali būti alergiški įvairaus amžiaus žmonės.
Kruopos, turinčios gliuteno
Alergizuoti gali ne tik kruopose esantis gliutenas, bet ir kiti alergenai – albuminas, globulinas, gliadinas. Jie gali sukelti net anafilaksiją.
Mielės
Mielių būna beveik visuose „skanumynuose“: kepiniuose, picoje, alkoholiniuose gėrimuose. Mielių gali būti net sveikam maiste – grybuose, kefyre, grietinėje, tofu, džiovintuose vaisiuose.
Žemės riešutai
Pats populiariausias užkandis yra ir labiausiai paplitęs alergenas tarp suaugusiųjų. Jis gali sukelti sunkų dusulio priepuolį.
Jūros gėrybės
Dažniausiai alergiją sukelia vėžiagyviai – krabai, omarai, krevetės, taip pat moliuskai. Alergiškiems žmonėms gali būti pavojingi net garai, kurie išsiskiria verdant šiuos produktus.
Tunas
Alergizuoti gali šios žuvies baltymai. Dauguma žmonių, turinčių alergiją tunui, dažniausiai negali valgyti ir kitų žuvų.
Šokoladas
Laimei, dauguma žmonių, kurie yra alergiški šokoladui, gali vartoti kakavą. Tačiau alergiją gali sukelti ne tik baltasis šokoladas.
Česnakai
Sąlytis su česnakais gali sukelti kontaktinį dermatitą, kuris pasireiškia odos paraudimu ir bėrimu. Suprantama, kad tie žmonės, kuriems česnakas sukelia kontaktinį dermatitą, neturėtų jo vartoti ir maistui.
Be šių labiausiai paplitusių alergizuojančių produktų, alergines reakcijas gali sukelti ir prieskoniai. Gydytojai pataria nevartoti jų žmonėms, kurie turi itin jautrią imuninę sistemą.