Atradimas taip pat paaiškina, kodėl tarp 5 mln. šia autoimunine liga sergančių žmonių pasaulyje retai pasitaiko krūties, kiaušidžių ir prostatos vėžys.

Profesorius Jamesas Hansenas su kolegomis iš Jeilio universiteto įrodė, kad antikūnis 3E10 didina kiaušidžių vėžio auglių jautrumą laboratorijoje. Antikūnis prasiskverbia į ląsteles, prisitvirtina prie DNR ir stabdo ląstelių mechanizmo veiklą, kuris būtinas, norint atkurti vėžio ląstelių DNR.

Be minėto mechanizmo ląstelės tampa mažiau apsaugotos nuo terapijos, kenkiančios DNR, kaip antai, spindulinės terapijos. Taip pat pats antikūnis gali sunaikinti vėžio ląsteles, kai jos netenka DNR atkūrimo mechanizmo. Prie tokio tipo vėžio priskiriamas krūties, kiaušidžių ir prostatos vėžys. Sveikoms ląstelėms nekenkiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)