Paaiškėjo, kad ežiuolė visgi yra veiksminga priemonė, jeigu ji vartojama keturis mėnesius po tris kartus per dieną. Tai sumažino persišaldymo susirgimų skaičių tyrime dalyvavusioje 750 žmonių grupėje. Ežiuolė padėjo netgi nusilpusiu imunitetu besiskundžiantiems žmonėms.

Reikia priminti, kad anksčiau atlikto tyrimo rezultatai bylojo, jog ežiuolė nepadeda sutrumpinti ligos trukmės ar palengvinti jos simptomų, kaip ir nepadeda apsisaugoti nuo užsikrėtimo. Vis dėlto, Kardifo universiteto mokslininkai įsitikinę, kad šio augalo ekstraktas mažina persišaldymo ligų riziką ir leidžia sumažinti paracetamolio dozę susirgus.

Be to, ežiuolės ekstraktas neturi šalutinio poveikio. Jis garsėja kaip visiškai saugi priemonė, nors ir buvo pasirodę pranešimų apie galimą alergiją šiam augalui.

Ekstraktas išgaunamas iš rausvažiedės ežiuolės (Echinacea purpurea), pasižyminčios antivirusinėmis savybėmis. Net 95 procentai persišaldymo ligų sukelia būtent virusai.

Savanoriai gėrė po 25 lašus ežiuolės ekstrakto arba placebo, įlašintų į vandenį. Jiems buvo siūloma palaikyti skystį burnoje 10 sekundžių, tada nuryti. Šią procedūrą teko kartoti tris kartus per dieną. Taigi, ekstraktą vartojusių tyrimo dalyvių grupė susidūrė su 149 persišaldymo atvejais, o placebą gėrusių – 188 atvejais. Bendrai buvo prasirgta atitinkamai 672 ir 850 dienų. Pakartotinius infekcijos atvejus pavyko sumažinti 59 procentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)