Kaunietė Jurgita pasakoja, kad jos trejų metų sūnus į ligoninę buvo atvežtas, nes blogai jautėsi.

Esą užuot atskyrę vaiką nuo kitų pacientų ir stebėję medikai paguldė jį su sergančiaisiais roto virusu. Vėliau esą vaiko būklė ėmė blogėti, buvo padarytas kraujo tyrimas. Jis parodė, kad kraujas stipriai užkrėstas bakterijomis.

Vaikui buvo suleista labai stiprių antibiotikų ir jis buvo išsiųstas į Kauno klinikas. Tėvai įtaria, kad vaiko kraują užkrėtė klinikinės ligoninės medikai.

„Iš kur ta bakterija galėjo atsirasti? Nuo roto viruso toks CRB nebūna – vienareikšmiškai. Patys gydytojai tą pasakė. <...> Viskas buvo užglaistyta tais antibiotikais. Atsisėdo ir labai paprastai pasakė: „Nieko nežinau, ką daryt, važiuokit tenai (į Kauno klinikas – DELFI)“, – sakė vaiko mama.

Nors kraujo užkrėtimas buvo išgydytas, stiprių antibiotikų pasekmes vaikas jaučia iki šiol – jam sutriko kepenų veikla.

„Aš kreipiausi, nes vaikui ant liežuvio atsirado geltonos apnašos. Tai yra trečios kartos antibiotikas, kuris „nunulina“ viską – nuo galvos iki kojų. Blogus kepenų tyrimus davė tas antibiotikas. Ir po penkių mėnesių būna liekamieji reiškiniai“, – pasakojo vaiko motina.

Su klinikinės ligoninės vadovais susisiekti nepavyko. Kauno klinikų vaikų gydytojas tikina, kad staiga šio atvejo prisiminti negali, tačiau nemano, kad sepsiu vaiką galėjo užkrėsti medikai.

„Pamirškit jūs tą žodį „užkrėtė“. Taip nebuvo. Aš 99 proc. galiu pasakyti, kad taip nebuvo. Mikrobai, kurie gyvena nosiaryklėj, žarnyne ar dar kitur, jie iš draugų tampa nedraugais todėl, kad invazija jų atsiranda iš jų lokalizacijos vietos į kraują ir taip įvyksta kraujo užkrėtimas. Ne iš išorės, neįneša, nepabarsto niekas“, – sakė Vaikų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Medicinos audito tarnyba tikina, kad jokio skundo dėl minėto atvejo negavo. Be to, esą pacientai arba jų atstovas pirmiausia turi kreiptis į įstaigą, kurioje galėjo būti suteiktos nekokybiškos paslaugos. Tik vėliau galima skųstis auditui.

„Sudaroma komisija, ta komisija nagrinėja skundą, jeigu yra reikalas, vyksta į vietą, jeigu yra poreikis, užsakom medikų ekspertizę, tarnyba už tai sumoka ir pateikia išvadą pačiam pacientui. Jeigu jo tai netenkina, jis gali mūsų sprendimą skųsti“, – sakė Akreditavimo tarnybos direktorius Juozas Galdikas.

Medikais nusivylusi motina ligoninei ir medicinos auditui skųstis neketina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)