Jau mėnuo, kai garsiosios Likėnų mineralinio vandens gydyklos - be garsiojo mineralinio vandens. Mineralinio vandens procedūrų nesulaukiantys reabilitacijos ligoninės pacientai net atsisako gydytis ir palieka įstaigą. Ištuštėjusio vonių skyriaus darbuotojai neslepia kiekvieną dieną tikrinantys, ar dar neatsuktas mineralinio vandens čiaupas. Mat Likėnai nuo seno garsėjo čia pat iš gelmių išgaunamo vandens gydomosiomis savybėmis. Miestelio lobiu vadinamas stiprios mineralizacijos vanduo yra prisodrintas kalio, natrio, bromo ir sieros junginių.

Iki šiol mineralinio vandens tiekimas iš Aukštaitijos gręžinio ligoninei niekada nebuvo sutrikęs. Problemos prasidėjo, kai prieš 8 mėnesius šį ir dar tris gėlo ir mineralinio vandens gręžinius verslininkai pardavė kitai vilniečių bendrovei. Netrukus gręžinius iš bendrovės „Minera“ nusipirkusi įmonė „Likėnų mineraliniai vandenys“ vandenį pabrangino dešimteriopai. Ta pati bendrovė ligoninei teikia ir geriamąjį vandenį, tačiau kainą gerokai padidino tik už mineralinį.

Ligoninės vadovai kartu su Biržų savivaldybe prieš kurį laiką svarstė patys nusipirkti gręžinius iš „Mineros“. Tačiau kol vyko derybos, gręžiniai patyliukais buvo parduoti kitiems. Naujasis jų savininkas neslepia, kad užsuko mineralinio vandens čiaupą vietos gydyklai. Esą įmonei pardavinėti vandenį senomis kainomis jau seniai buvo nuostolinga. Per mėnesį Panevėžio ligoninės filialui Likėnuose vidutiniškai reikia apie 40 kubinių metrų mineralinio vandens. Senomis kainomis įmonei buvo sumokama apie 1000 litų, kubinio metro kaina buvo 23 litai. Dabar „Likėnų mineraliniai vandenys“ nori gauti 250 litų už kubinį metrą.

Gręžinius nusipirkęs verslininkas tikėjosi, kad šis gydymo tikslams naudojamas mineralinis vanduo tiks ne tik procedūroms, bet ir žmonėms gerti. Buvo planuota vandėnį pilstyti į butelius ir pardavinėti. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad sumanymas nevykęs. Dėl itin didelės sieros junginių koncentracijos gręžinio vanduo visiškai netinkamas gerti. panevėžio ligoninės vadovai ketina ginti viešąjį interesą ir pataria įmonei gręžinį parduoti jiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)