Dabar paaiškėjo, jog kas penktas Didžiosios Britanijos vyras – beveik ketvirtadalis visų britų vyrų – norėtų atnaujinti santykius su savo pirmąja mergina, rašo dailymail.co.uk.

Iš viso 21 proc. britų prisipažino slapta planuojantys pasimatyti su savo pirmąja meile, tačiau vyrai labiausiai linkę nešti senos ugnies deglą: 24 proc. jų teigė vis dar geidžiantys buvusios mylimosios.

Tačiau tai būdinga ne tik vyrams. Štai supermodelis Kate Moss, nuo 21-erių pradėjusi susitikinėti su aktoriumi Johny Deppu ir draugavusi su juo ketverius metus, jau prabėgus nemažai laiko (bet dar nesutikusi savo vyro Jamie Hince`o) apie šį romaną sakė: „Tiesiog nesutikau žmogaus, su kuriuo norėčiau praleisti ilgus periodus. Manau, kad dar nesu iki galo atsigavusi po santykių su Johny Deppu“.

14 proc. žmonių iš tikrųjų pradėjo bendrauti su buvusia meile, tikėdamiesi, kad aistra vėl įsiplieks, ir vienas iš šešių vyrų vis dar slapta palaiko kontaktus su savo buvusia partnere.

Nors moterys mažiau linkusios atnaujinti santykius su buvusiuoju, keturios iš dešimties, kurios tai padarė patyliukais, prisipažino norinčios juos suvilioti.

Išpopuliarėjus socialiniams tinklams, pasidarė lengviau susirasti ir pabendrauti su savo buvusiuoju. 74 proc. moterų nurodė, kad savo buvusį mylimąjį susirado būtent per „Facebook“.
Tuo tarpu vyrams labiau patinka su savo buvusia mergina bendrauti elektroniniu paštu (33 proc.) ir tekstinėmis žinutėmis (31 proc.).

Tačiau psichologai perspėja, kad seną romaną užkėlus ant įsivaizduojamo pjedestalo ir bandant jį atnaujinti, galima prisidaryti daug emocinės žalos.

Lankasterio universiteto psichologijos profesorius Cary Cooperis sakė: „Pirmoji meilė palieka didelį emocinį įspaudą. Mes pamirštame pavydą ir nuoskaudas ir pradedame vertinti drauge praleistas dienas per rožinius akinius“.

„Tačiau klaidinga manyti, kad prabėgus 10 ar 20 metų, viskas bus taip pat. Juk pasikeitė daug aplinkybių ir mes turime daugiau pareigų, – sakė profesorius. – Tie žmonės, ypač vyrai, kurie pradeda ilgėtis pirmosios meilės, veikiausiai taip elgiasi dėl to, kad yra nepatenkinti savo dabartiniais santykiais, bet bijo tas problemas pripažinti.“

Anot jo, tai yra būdas pabėgti ir jų išvengti.

„Tai nesveika. Dabar mes galime turėti vaikų ir finansinių įsipareigojimų, bet jie niekur nedings. Socialiniai tinklalapiai žymiai palengvina senų mokyklos draugų ir senų mylimųjų paieškas. Kontaktų palaikymas paslapčiomis, žinoma, prideda jaudulio. Tačiau tai yra klaida, nes viskas galiausiai paaiškės“, – kalbėjo C.Cooperis.

Ši apklausa buvo atlikta pažymint kino filmo „American Pie: Reunion“ („Amerikietiškas pyragas 4“) DVD pasirodymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)