Šio universiteto tyrėja Lisa Smithers ištyrė septynis tūkstančius vaikų. Buvo stebima, ką jie valgo šešių mėnesių, penkiolikos mėnesių ir dvejų metų.

Vaikams sulaukus aštuonerių, buvo patikrinti jų intelekto koeficiento rodikliai.

Ne paslaptis, kad maiste esančios maistingosios medžiagos gyvybiškai svarbios smegenų audinių vystymuisi pirmaisiais dviem gyvenimo metais.

Tyrimas rodo, kad šešių mėnesių motinos pienu maitinti, o penkiolikos mėnesių ir dviejų metų daržoves, sūrį, vaisius ir kitus sveikus maisto produktus valgę vaikai sulaukę aštuonerių galėjo pasigirti dviem punktais aukštesniu intelekto koeficientu.

O štai sausainiai, šokoladas, gazuoti gaivieji gėrimai bei bulvių traškučiai neigiamai veikė vaiko intelektualinį vystymąsi pirmaisiais dviem gyvenimo metais.

Šioje grupėje, sulaukus aštuonerių, buvo užfiksuotas dviem punktais mažesnis intelekto koeficientas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)