Kaip šis virusas ten pateko, mokslininkai nežino. Jie kol kas nenustatė, kad būtent ŽPV sukeltų prostatos vėžį, ir tvirtina, kad šioje srityje reikia daugiau tyrimų.

Profesorius Noelis Whitakeris iš Didžiosios Britanijos Naujojo Pietų Velso universiteto teigia, kad be ŽPV, prostatos augliuose buvo aptiktas ir Epsteino – Barr virusas, dar žinomas kaip 4-ojo tipo herpeso virusas. Šios infekcijos buvo nustatytos daugiau kaip 50 proc. piktybinių prostatos auglių, kuriuos tyrė mokslininkai.

N. Whitakeris neatmeta, kad šie virusai „bendradarbiauja“, padeda vienas kitam nežūti ir paskatina pokyčius, kurie sukelia vėžį.

Šie virusai glūdi daugumos žmonių organizmuose ir yra plačiai paplitę. Jei paaiškėtų, kad šie virusai yra susiję su prostatos vėžiu, gali būti, anot profesoriaus, kad vyrams reikės skirti tą pačią vakciną nuo ŽPV, kaip ir moterims.

Jei tokia vyrų vakcinacija pasitvirtintų, ateityje gali atsirasti plataus masto skiepų programa, pagal kurią berniukai nuo prostatos vėžio būtų skiepijami jau mokykloje.

Tiesa, mokslininkams dar reikia nustatyti, ar ŽPV tikrai sukelia prostatos vėžį, ar jis augliuose buvo aptiktas tik dėl to, kad yra plačiai paplitęs tarp žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)