Dauguma prostatos vėžiu sergančių pacientų tik išpjovus naviką pajunta neigiamus jo padarinius: 70 procentų teigia turintys problemų su erekcija, 53 procentai jaučia silpnesnį lytinį potraukį, 16 procentų nelaiko šlapimo. Tokias išvadas antradienį, liepos 24 dieną, Berlyne surengtoje spaudos konferencijoje pateikė Vokietijos ligonių kasos atstovai.

„Atsižvelgiant į šias išvadas nenuostabu, kad tik pusė vyrų išgydžius prostatos karcinomą yra visiškai tuo patenkinti“, - sako Eva Maria Bitzer iš Socialinės medicinos, epidemiologijos ir sveikatos sistemos tyrimų instituto Hanoveryje.

Rengiant ataskaitą apie prostatos karcinomą buvo apklausta beveik tūkstantis pacientų. Jos rezultatai rodo, kad gydant šią ligą ne visais atvejais operacija yra geriausias metodas. Nors kartais augliai auga taip agresyviai, kad negydant gali greitai baigtis mirtimi. Šiuo atveju labai svarbus ir ligonio amžius, nes dauguma vyrų miršta ne nuo prostatos vėžio, bet su juo.

Roberto Kocho instituto ir Vokietijos onkologinių ligų registro bendrijos ataskaitoje „Vėžys Vokietijoje 2007-2008 metais“ teigiama, kad prostatos vėžys lenkia žarnyno ir plaučių vėžio susirgimus ir yra dažniausiai pasitaikantis vyrų onkologinis susirgimas. Ketvirtadalis naujų onkologinių ligonių Vokietijoje serga būtent prostatos vėžiu.

Kaip matyti iš ataskaitos, sparčiai kyla ir ligoninėse nuo prostatos karcinos gydomų vyrų skaičius. Jeigu dešimčiai tūkstančių vyrų 1994 metais tekdavo 14,7 šios ligos atvejo, tai 2010 metais – jau 20,9 atvejo. Toks padidėjimas dėl visuomenės senėjimo sudaro beveik 40 procentų augimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)