Šiuo metu Lee Moffitto vėžio tyrimų centre šį prostatos vėžio gydymo metodą specialistai bando su 60 savanorių, kuriems diagnozuota pirmoji ligos stadija. Anksčiau gydymas karšta adata buvo išbandytas su širdies ir kepenų vėžiu sergančiais žmonėmis.

Iš tikrųjų vėžio gydymo metodika parenkama priklausomai nuo to, kaip liga vystosi, ir ar jau spėjo išplisti. Pavyzdžiui, vienais atvejais taikoma radikali prostatektomija. Tačiau chirurginė intervencija gali negrįžtamai pažeisti svarbius nervus.

Vėžį pražudyti gali ir išorinė radioterapija, tačiau ji taip pat gali atnešti nepageidaujamos žalos.

Savanoriams po nuskausminimo procedūros į tarpvietę bus įvesta adata. Specialistai teigia, jog, pasitelkę magnetinio rezonanso tyrimą, jie galės nukreipti adatą į reikiamą vietą.

Per valandos trukmės procedūrą prietaisas vėžines ląsteles veiks maždaug 20 vatų elektros energija. Po procedūros praėjus šešiems mėnesiams, gydytojai vėl tirs eksperimento dalyvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)