V. Prekevičienė „darbiečių“ sąraše pernykščiuose savivaldos rinkimuose Vilniuje dalyvavo 16 numeriu ir į miesto tarybą nepateko. Tačiau Naujosios Vilnios poliklinikos direktorės pavaduotojos pareigas einančiai medikei veikiausiai pavyks palypėti karjeros laiptais partijos kolegos J. Pinskaus kuruojamoje srityje.

Sostinės tarybai siūloma viešą konkursą laimėjusią V. Prekevičienę paskirti poliklinikos direktore penkeriems metams.

J. Pinskus teigia, kad vienintelės konkurso dalyvės, priklausančios Darbo partijai, sėkmė su partine priklausomybe nesusijusi. Tuo tarpu opoziciniai konservatoriai čia įžvelgia pasiruošimą rinkimams – esą per poliklinikos direktorę gali būti bandoma paveikti Naujosios Vilnios elektoratą.

Laimėtoją rinkosi iš vienos kandidatūros

J. Pinskus DELFI teigė, jog jo partijos kolegė konkurse poliklinikos vadovo pareigoms užimti buvo vienintelė dalyvė.

„Galima traktuoti, aišku, visaip. Bet jinai yra ilgametė tos poliklinikos direktoriaus pavaduotoja ir jinai vienintelė dalyvavo konkurse“, - sakė sveikatos sektorių kuruojantis vicemeras.

Tačiau tokia V. Prekevičienės sėkmė konkurse su partine priklausomybe esą niekaip nesusijusi.

„Partinė priklausomybė – niekaip. Čia būtų galima susieti tada, jeigu būtų dalyvavę daugiau konkurso dalyvių. Tai galbūt galėtumėte ir sieti. Bet šiuo atveju – tikrai ne“, - teigė J. Pinskus.

V.Urbonavičius: taip ruošiamasi rinkiminei kampanijai

Konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje vadovas Vidas Urbonavičius DELFI teigė, esą tai akivaizdus gydymo įstaigų politizavimo įrodymas.

„Vadinasi, dabar jau net poliklinikų vadovai, specialistai, kurie turėtų gydyti, yra skiriami partiniu pagrindu“, - ironizavo V. Urbonavičius.

Anot jo, taip „darbiečiai“ galbūt stiprina savo pozicijas Naujosios Vilnios vienmandatėje apygardoje prieš Seimo rinkimus.

„Ar čia reiškia, kad „darbiečiai“ tvirtina prieš rinkimus savo pozicijas Naujojoje Vilnioje, ar čia kažkokie kiti interesai. (...) Ten elektoratas tikrai yra toks, kuris turbūt labiau balsuoja už Darbo partiją ar už socialdemokratus. Įsivaizduokit, kiek per polikliniką per dieną praeina žmonių. Ir jeigu gydytojai pradeda agituoti už kažkokį kandidatą, suprantama, kad tai turės didžiulę įtaką“, - svarstė V. Urbonavičius.

V. Prekevičienė – ne pirma „darbietė“, skiriama į vadovaujančias pareigas J. Pinskaus kuruojamame sveikatos sektoriuje. Gegužę paaiškėjo, kad savivaldybės įmonės „Gydomoji gamyba“, tvarkančios medicinines atliekas, vadovu skiriamas Andrius Kasinavičius, „darbiečių“ sąraše pernykščiuose rinkimuose dalyvavęs 22 numeriu. Tuomet, beje, konkurse buvo du dalyviai, tačiau antrasis, anot J. Pinskaus, net neatėjo prisistatyti konkurso komisijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)