„Kitąkart gal jau mirsiu”, – Utenos rajono Antalgės miestelyje gyvenančios 63-ejų moters prieš porą metų ištarti žodžiai smigte įsmigo artimiesiems į širdį. Tąkart, įgėlus širšei, moterį ištiko sunki alerginė reakcija – anafilaksinis šokas. Ir anuomet medikams pavyko ją atgaivinti.

Prieš tris dienas istorija pasikartojo: namo verandoje dirbančiai moteriai įgėlė nuo kabančių drabužių pakilęs vadinamasis širšuolas – Europoje didžiausia vapsva.

Po pirmo įgėlimo moteris namie laikė pirmajai pagalbai būtino adrenalino, bet nesuspėjo susileisti. Iš verandos įsvyravusi į kambarį ji dar suspėjo surinkti Antalgės felčerės telefono numerį ir susmuko praradusi sąmonę.

Atskubėjusi felčerė moterį bandė gaivinti. Netrukus atvažiavo ir greitoji pagalba, bet nedaug galėjo padėti. Moteris į Utenos ligoninę pateko ištikta klinikinės mirties.

Pasak Utenos ligoninės gydytojo Jurijaus Blakunovo, klinikinė mirtis ligonei sukėlė negrįžtamų smegenų žievės pakitimų: „Širšuolų, vaidinamųjų širšių vilkų, šiemet ypač daug. O jų nuodai ypač stiprūs. Toks ir man neseniai įgėlė, kai pjoviau žolę sodyboje. Atrodė, kad rankos dilbį kiaurai stora adata kažkas būtų pervėręs.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)