Tyrimo autoriai – specialistai ir mokslininkai iš Bayloro medicinos koledžo – teigia: šiuo metu vykstantis Čagaso ligos plitimas primena ankstyvąjį ŽIV plitimą.

Čagaso liga geriau žinoma kaip amerikietiškoji tripanosomozė. Kaip ir AIDS, anot mokslininkų, ši liga pasižymi itin ilgu inkubaciniu laikotarpiu ir jos praktiškai neįmanoma išgydyti.

Šiaurės ir Pietų Amerikoje Čagaso liga serga beveik 8 mln. žmonių, daugiausia jų Bolivijoje, Meksikoje, Kolumbijoje ir Centrinėje Amerikoje. Daugiau nei 300 tūkst. sergančiųjų gyvena Jungtinėse Valstijose. Dauguma jų – imigrantai.

Ligą motina gali perduoti savo vaikui, ji taip pat perduodama ir perpylus kraują. Dauguma užsikrėtusių šia pavojinga liga kenčia nuo širdies ir žarnyno problemų, kurios galiausiai išprovokuoja staigią mirtį. Vaistai veiksmingi tik tais atvejais, kai juos vartoti pacientai pradeda vartoti nedelsiant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)