Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus specialiosios mokyklos valgyklos virtuvę, nustatyta eilė šiurkščių maisto saugos reikalavimų pažeidimų. Sudarytos galimybės kryžminei taršai, nes virta ir žalia mėsa buvo malamos ta pačia mėsmale, dalis neplauto gamybinio inventoriaus laikomi tiesiog sudėti ant grindų, dalis smulkaus gamybinio inventoriaus (pvz. pjaustymo lentelės) susidėvėjusiais paviršiais, tačiau naudojamas gamybai. Virtuvėje, kur ruošiamas maistas laikomi ir valymo priemonės, šepečiai, šluostės.

Patikrinimo metu laboratoriniams tyrimams buvo atrinkti sušaldytų A klasės viščiukų broilerių ketvirčių (gamintojas ŽŪB „Nematekas“, Dovainonių km, Kaišiadorių rajonas ) mėginiai. Juos ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad 3 iš 5 mėginių išaugo Salmonella bakterijos.

Tyrimas, siekiant išsiaiškinti visas protrūkį sukėlusias priežastis, tęsiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)