2005 metais Monika Samaan, kuriai tuo metu buvo septyneri, kartu su savo tėvais ir broliu pateko į ligoninę, kai KFC restorane Sidnėjuje suvalgę į tortiliją įvyniotos vištienos apsinuodijo salmonelėmis. Mergaitei nuo ligos buvo smarkiai pažeistos smegenys. Ji liko neįgali ir šiuo metu yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

Įmonei „Yum! Brands“ priklausantis tinklas KFC tvirtino, kad tai buvo tragiškas atvejis, tačiau jie yra „smarkiai nusivylę ir priblokšti tokio sprendimo“ ir ketina jį apskųsti.

Praėjusią savaitę Naujojo Pietų Velso Aukščiausiasis teismas priėmė mergaitės šeimai palankų sprendimą, teigdamas, jog KFC pažeidė savo prievolę rūpintis mergaite. Penktadienį jis priteisė šeimai 8 mln. Australijos dolerių kompensaciją. KFC taip pat turės padengti teismo išlaidas.

Australijos žiniasklaida citavo šeimos advokatą George` ą Vlahakį teigus, jog Monikos liga „išsekino labai ribotus šeimos išteklius“.

„Ši kompensacija buvo labai reikalinga“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)