Jis pažymėjo, kad Rusijoje kai kurios neurologinės ligos yra nesureikšminamos ir dėl jų nesikreipiama į psichiatrus. Pavyzdžiui, epilepsija Rusijoje diagnozuojama septyniems vaikams iš tūkstančio.

„Yra trys labiausiai paplitusios vaikiško amžiaus ligos: tai cukrinis diabetas, bronchinė astma ir epilepsija. Ketvirtoje vietoje yra autizmas“, - sakė gydytojas. Jis pridūrė, kad autizmu serga vienas vaikas iš tūkstančio.

A.Petruchinas mano, kad šiuolaikinė psichiatrija išgyvena krizę, kurią sukėlė visuomenės juntama psichiatrų baimė ir gerų specialistų stoka.

„Mūsų piliečiai į psichiatrus kreipiasi labai nenoriai. Jie yra suklaidinti nuomonės, kad visas problemas gali išspręsti psichologas. Tačiau psichologas toli gražu nėra gydytojas“, - pažymėjo vaikų neurologas.

Jis taip pat sakė, jog galima suskaičiuoti ant pirštų specialistus, kurie Rusijoje gali gydyti autizmu sergančius vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)