70 metų dietologas, kurio baltymų dieta prieš dukters vestuves pasinaudojo ne tik Carole Middleton, bet ir jos dukra Kate Middleton, kaltinamas pateikęs sveikatai pavojingą patarimą, kuris gali būti laikomas Prancūzijos gydytojų etikos kodekso pažeidimu.

Sausį išleistoje knygoje garsenybių mitybos specialistas siūlo rašyti aukštesnius pažymius moksleiviams, kurie turi reikiamą kūno masės indeksą.

P. Dukanas tvirtina, kad toks patarimas nėra moksleivių, turinčių antsvorio, diskriminacija. Jeigu per dvejus metus truksiančią mokymosi programą moksleiviams pavyktų atsikratyti nereikalingų kilogramų, jų surinkti balai padvigubėtų.

Pirmadienį paaiškėjo, jog Prancūzijos pediatrų sąjunga pateikė skundą P. Dukano elgesiu – jie nepatenkinti dietologo patarimu, kuris, anot specialistų, labai pakenktų mokiniams, sergantiems nutukimu ar anoreksija.

Garsenybių taip pamėgta Dukano dieta Jungtinės Karalystės ir užsienio specialistų įvardijama kaip „pavojinga sveikatai“ – joje esą per maža daržovių ir angliavandenių.

P. Dukanui gresia papeikimas arba licencijos verstis medicinine praktika panaikinimas. Dietologas turi mėnesį atremti skundą.

Pirmadienį žvaigždžių mitybos eksperto advokatė pareiškė, jog jo klientas su džiaugsmu pasidalins savo mintinis su etikos taryba, nes mano, jog jo pateiktas siūlymas – gydytojo teisės į „žodžio laisvę“ išraiška.

„Pats faktas, kad jo veikla nepalieka abejingų, įrodo, jog jis palietė vieną opiausių visuomenės sveikatos problemų“-., - teigia advokatė Isabelle Lucas-Baloup. Teisininkė pridūrė, jog „kvietimas pasiaiškinti nėra lygūs kaltės pripažinimui“.

P. Dukanas, pardavęs net 8 mln. savo knygos kopijų, idealaus svorio egzamino idėją iškėlė knygoje „An Open Letter to the Future President“ („Atviras laiškas ateities prezidentui“).

Knygos pristatyme dietologas sakė: „Mokyti jaunus žmones mitybos nėra kenksminga sveikatai. Mano siūlymas visiškai neliečia tų, kuriems nereikia atsikratyti nereikalingų kilogramų. Tačiau tiems, kuriems reikia tai padaryti, tai būtų papildoma motyvacija imtis veiksmų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją