Šiuo metu teritorinės ligonių kasos (TLK), gavusios sveikatos priežiūros įstaigų siūlymus, derina ir pasirašo su jomis sutartis dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems asmenims ir šių paslaugų išlaidų apmokėjimo. Vadovaujantis Teritorinių ligonių kasų ir asmens sveikatos priežiūros įstaigų sutarčių sudarymo tvarkos aprašo reikalavimais, sutartys su sveikatos priežiūros įstaigomis turi būti suderintos ne ilgiau kaip per 1 mėnesį nuo dienos, kai sveikatos priežiūros įstaigos gauna sutarties projektą, t. y. iki šių metų balandžio 9 dienos.

Pasak minėtos komisijos pirmininko, VLK Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktoriaus Viačeslavo Zakso, intensyviausiai derybas vykdo ir daugiausiai sutarčių yra pasirašiusios Šiaulių bei Panevėžio teritorinės ligonių kasos. Panevėžio TLK yra pasirašiusi sutartis ar sutarusi dėl jų pasirašymo jau su 193 (iš 199) įstaigomis, o Šiaulių TLK su 187 (iš 221) įstaigomis.

„Šiaulių TLK pasirašė visas sutartis su savo TLK veiklos zonos ligoninėmis, o Panevėžio TLK liko pasirašyti tik 2 sutartis su savo TLK veiklos zonos ligoninėmis,“– teigė V. Zaksas.

Kaip ir pernai, teritorinės ligonių kasos sudaro tiesiogines gydymo paslaugų apmokėjimo sutartis ne tik su savo, bet ir su kitų ligonių kasų aptarnaujamų zonų gydymo įstaigomis, kurias dažniausiai renkasi pacientai. Didžioji dalis šių įstaigų – ligoninės.

Komisija pastebėjo kelių gydymo įstaigoms siūlomų sutartinių sumų apskaičiavimo nesutapimus su patvirtintomis metodikomis. TLK įpareigotos kuo skubiau minėtai komisijai pateikti papildomą informaciją apie šių sumų nustatymą.

Ligonių kasoms, atstovaujančioms ir ginančioms teisėtus pacientų interesus, sutartys su gydymo įstaigomis padeda garantuoti pacientams netrikdomą paslaugų teikimą, jų prieinamumą bei kokybę. Sutartys naudingos ir gydymo įstaigoms, nes užtikrina jų veiklos tęstinumą.

Informaciją apie sutarčių sudarymą rasite VLK svetainėje www.vlk.lt skyrelyje „Ligonių kasų ir gydymo įstaigų 2012 m. sutarčių sudarymo kronika“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją