„Visų pirma, botulino toksinas yra vaistas. Noriu pabrėžti, kad botulino toksino injekcija, nors ir atrodytų nesudėtinga, tačiau yra medicininė procedūra, turinti savo riziką, galinti sukelti komplikacijas, šalutinį poveikį. Botoksas yra medicininis veido raukšlių gydymas ir injekcijų saugumas, technika bei rezultatas tiesiogiai priklauso nuo asmens, kuris jas leidžia,” - išplatintame pranešime spaudai teigia R. Vaičiūnas.

Pastaruoju metu vis dažniau į medikus kreipiasi nepatenkintos pacientės, botokso procedūras atlikusios ne gydytojų kabinetuose. Ateina moterys nenatūraliai sustingusiais veidais, nuo per didelės botokso dozės nukritusiais ar patinusiais akių vokais, pernelyg nustebusiu žvilgsniu, pasikeitusia veido asimetrija arba net veido paralyžiumi lyg po patirto insulto ir prašo pataisyti. Deja, kažką pakeisti įmanoma anksčiausiai po 6 mėn. - tiek vidutiniškai veiksmingas botulino toksino preparatas.

25-erius metus plastikos chirurgu dirbantis R.Vaičiūnas sako, kad botulino toksinas yra leidžiamas labai tiksliai į tam tikras raumenų grupes parinkus optimaliausią vaisto dozę. Per didelė dozė jau yra rizika. Kiekvienam pacientui turėtų būti skiriamas individualus gydymas, atsižvelgiant ne tik į konkrečius jo poreikius, bet ir į veido raumenų balansą, pagaliau paciento darbą ir socialinį gyvenimą.

Plastikos chirurgas Renaldas Vaičiūnas
„Aš, kaip veido chirurgas, galiu pasakyti, kad kiekvieno iš mūsų veido anatomija yra labai skirtinga, o raukšlių linijos ne visada standartiškai išsidėsčiusios. Čia reikalingos ne tik labai geros veido anatomijos, fiziologijos, specializuotos medicinos žinios, bet ir išlavinti įgūdžiai. Todėl pasirinkę nekvalifikuotą, neturintį patirties specialistą, dažnai rizikuojate patirti neigiamą botulino toksino poveikį arba net komplikacijas. Ir klausimas, ar taip atsitikus, asmuo, jį suleidęs, žinos, kaip toliau elgtis,“- teigia R. Vaičiūnas.

Žinomas plastikos chirurgas kviečia moteris nebūti pernelyg patikliomis - prieš leidžiantis botokso injekcijas pasidomėti jas siūlančio asmens kvalifikacija, reputacija bei patirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)